Gazeta.pl   Forum   Regionalne   Wielkopolskie   Poznań   Forum dla konsumentów   Zakupy g...

Zakupy grupowe - jak reklamować usługi?

Autor: moonspell2 17.11.11, 10:11
Dokonałem skuszony superceną zakupu w serwisie grupowym Citeam usługi wymiany opon letnich na zimówki. Zakład sprawdziłem, istniejąca firma ze stroną internetową, usługami tymi się zajmuje nie od święta. Przyjechałem do zakładu umówiony na termin po godz. 17, usługa została wykonana przed garażem (zakładem) przy domku jednorodzinnym przez właściciela. Wszystko niby OK, koła były wyważone (chociaż bez mycia opon), zakładane zwykłym kluczem pneumatycznym, bez klucza dynamometrycznego (to już mi się trochę nie podobało), Pan twierdził też, że nikt z klientów nie robi rotacji opon (chyba, że klient sobie specjalnie życzy) - to mnie już bardziej zdziwiło. Nie były wymieniane zaworki. Ale zadowolony, że zaoszczędziłem odjechałem, wstawiłem samochód do garażu. Rano żona wyjechała z garażu a tu kapeć. Pojechała spóźniona do pracy autobusem. Zadzwoniłem do Pana, mówił, że mam wieczorem do niego podjechać z tym kołem, ale zastrzegł, że może to być moja wina, bo mogłem przebić koło w drodze do domu, albo mogło się coś stać z mojej winy - przecież po wykonaniu usługi wszystko było OK! I teraz jest problem - jeśli jest to wina zakładu (tylko jeszcze jak to udowodnić), to jak dochodzić swoich praw? Jeśli opona uległa zniszczeniu, to kto za to będzie odpowiadał? Czy stroną do której można składać reklamację jest zakład, czy serwis zakupów grupowych? Czy mieliście podobne doświadczenia z zakupami grupowymi? Może przydałyby się rankingi firm sprzedających usługi i towary przez serwisy grupowe. Ja raczej skruszony wracam na wiosne do swojego serwisu ogumienia, gdzie za 120% większą cenę mam profesjonalną usługę.
Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane
Poleć tę wypowiedź znajomemu
  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne
Pokaż wszystkie

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Ostatnio odwiedzane wątki

Zaloguj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.