Gazeta.pl   Forum   Regionalne   Wielkopolskie   Poznań   Forum dla konsumentów   Allegro-...

Allegro-kupujący uszkodził towar i chce zwrotu

Autor: boski1990 15.12.11, 11:09
Witam wszystkich! Jestem nowy użytkownikiem i zależy mi na waszej pomocy.
Otóż na początku tego miesiąca skontaktowała się ze mną osoba zainteresowana kupnem telefonu ode mnie. Pierwsze wrażenie, myślę osoba rozsądna i rozważna więc zgodziłem się na sprzedaż. Po kilkunastu dniach i wielu telefonach i pytaniach o przedmiot(telefon) i otrzymaniu zdjęć jak telefon wygląda (ponad 15 zdjęć dokładnych mu wysłałem) Pan postanowił zakup zrobić za pomocą allegro. Wystawiłem przedmiot na kup teraz i go odpowiednio zatytułowałem. Paczkę wysłałem 9.12.2011, doszła do kupującego 12.11.2011 około 15.30( tak pisze na stronie poczty polskiej w śledzeniu paczek). Następnego dnia około 14h kontaktowała się ze mną jego żona, dzwoniła ponad 24 razy w ciągu godziny. Niestety nie miałem jak odebrać bo nie miałem telefonu ze sobą. Po oddzwonieniu do małżonki kupującego, ta stwierdziła że telefon naglę przestał ładować i przy próbie "DOCIŚNIĘCIA" ładowarki do wejścia już nie ładuję.

I teraz moje pytanie do was. Czy kupujący ma prawo zwrócić towar, który defakto sam uszkodził? Telefon ma prawie 6 tygodni więc jest nowy.

Dwa dziwi mnie fakt że skoro ładowarka według kupującego i jego małżonki nie działała już po wyjęciu z pudełka czemu mnie o tym nie poinformowali odrazu tylko po ponad 24h?

Proszę odpowiedzcie mi na pytanie czy mam prawo odmówić przyjęcia towaru czy nie?
Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane
Poleć tę wypowiedź znajomemu
  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne
Pokaż wszystkie

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Ostatnio odwiedzane wątki

Zaloguj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.