Zakupiłam w sklepie internetowym kamerę. Byłam bardzo zaskoczona ceną ale strona sklepu reklamowała się hasłem"Łap okazję" . Potwierdziłam zakup z myslą że jeśli to pomyłka w cenie to pewnie otrzymam na ten temat informację. Otrzymałam e-maila że moje zamówienie oczekuje na realizację. Kolejne e-maile krok po kroku informowały mnie o statucie zamówienia, aż doszło do informacji że przesyłka została nadana do mnie przez firmę kurierską, podano również nr listu przewozowego.
Ucieszyłam się bardzo, tym bardziej iż kamera jest mi niezbędna do diagnozy córki z ZA.
W dniu gdy oczekiwałam na przesyłkę zadzwonił pan ze sklepu informując mnie że zamówienie zostało anulowane, że wystąpił błąd w cenie podanej na ich stronie. Zaproponował mi inną kamerę z rabatem indywidualnym.
Czy sprzedawca musi mi tę kamerę sprzedać tak jak to zostało zatwierdzone? Czy może się tak po prostu wycofać? W regulaminie ich strony pisze że jeśli jest zatwierdzona sprzedaż to jest to juz zawarciem umowy sprzedaży z ich sklepem, a jednocześnie pan dzwoniąc twierdzi że nie musi mi tej kamery sprzedawać.
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.