Gazeta.pl   Forum   Regionalne   Wielkopolskie   Poznań   Forum dla konsumentów   Proszę o...

Proszę o poradę w sprawie reklamacji

Autor: aniatab0 10.02.12, 17:32
Proszę o pomoc w następującej sprawie. Reklamowałam u producenta buty zimowe, które po kilku miesiącach rozkleiły się oraz odkleiły się obcasy. Dzisiaj dostałam informację ze buty zostały naprawione, a więc moja reklamacja została uznana. Jakież było moje zaskoczenie kiedy zobaczyłam moje naprawione obuwie. Okazało się, że podeszwy w obu butach oraz obcasy zostały wymienione na nowe. O ile wygląd obcasów nie wzbudził u mnie zdziwienia, o tyle podeszwy jak najbardziej. Zostały one wymienione na zupełnie inne - wygląd buta kompletnie się zmienił, oczywiście na niekorzyść. Do lakierowanych butów zostały dopasowane matowe, "traktorowate" podeszwy, dodatkowo wystające poza brzegi butów. Moje pytanie jest następujące: Czy muszę przyjąć te buty i uznać, że gwarant wywiązał się ze swoich obowiązków, czy mogę odmówić ich przyjęcia. Czego mogę się domagać i w jakiej formie?
Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane
Poleć tę wypowiedź znajomemu
  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne
Pokaż wszystkie

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Ostatnio odwiedzane wątki

Zaloguj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.