Gazeta.pl   Forum   eDziecko   edziecko   Małe dziecko   Re: tesciowa sciela wlosy mojemu dz...

Re: tesciowa sciela wlosy mojemu dziecku!

Autor: atrapcia 28.06.11, 20:50
Dodaj do ulubionych zarchiwizowany
Ja za chrzest też bym ubiła, bo po pierwsze jesteśmy ateistami, a po drugie chcemy żeby ewentualny chrzest przyjęła jeśli świadomie zadeklaruje wiarę, nie wcześniej. Zapisywanie do sekty nie rozumiejącego tego rytuału dziecka jest dla mnie barbarzyństwem.
Natomiast włosami bym się nie przejęła tak bardzo, chyba że by wyglądała koszmarnie wink

Robienie czegoś dziecku wbrew wiedzy i woli rodzica jest moim zdaniem kompletnym brakiem szacunku. Wiem, bo sama to przeszłam kiedy teściowa puszczała córce bajki późnym wieczorem (mieszkamy razem) i młoda nie mogła przez to zasnąć, jej sen się opóźniał i dużo gorzej spała... A kto wstawał do niej w nocy? Chyba nie teściowa? Na dokładkę nauczyła córkę jeść cukierki - codziennie przynosiła jej pudełko Tic-taków, czy inne słodkości i na moje prośby żeby jej nie dawała, miała argument "to przecież tylko 2 kalorie!". Teraz córa łazi za nami codziennie i woła "kiejki", a jak jej nie damy to się boczy. Super, nie? Nie ma to jak wpajać od małego "zdrowe" nawyki żywieniowe i zasady typu "zero bajek na dobranoc" a tu jakaś uparta i głucha baba zrobi i tak po swojemu. Sorry, to ja powinnam decydować co się dzieje z moim dzieckiem, tak jak ona decydowała o swoim.
No ale to tak jest z ludźmi, do których nie dociera nawet, że jesteśmy ateistami, ponieważ nie wierzymy w jakiegoś bożka, którego nikt nie widział, tylko upierają się, że po prostu nie chce nam się chodzić do kościoła. Nawet argument, że żeby być wierzącym nie trzeba być od razu praktykującym, na nich nie działa...
--
http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9h1qxjsl6v.png
Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane
Poleć tę wypowiedź znajomemu
  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne
Pokaż wszystkie

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Ostatnio odwiedzane wątki

Zaloguj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.