Gazeta.pl   Forum   eDziecko   edziecko   Małe dziecko   co Wasze dzieci wiedzą o różnicach ...

co Wasze dzieci wiedzą o różnicach anatomicznych?

Autor: tikitaki3 11.09.11, 22:38
Dodaj do ulubionych zarchiwizowany
Co wasze dzieci wiedzą o różnicach anatomicznych seksie itp kwestiach?
Moja córka ma 3 lata słyszała takie nazwy jak pochwa i penis (bo zauważyła,ze ona ma co innego a chłopczyk który był przy niej przewijany ma co innego) ale na co dzień mówi ,ze ona ma sisie a chłopcy sisiaka (nie mówi jakoś bardzo płynnie jeszcze i posługuje się często jeszcze własnym językiem) do tego pokazuje mówiąc o penisie zgięty paluszek-tak jej się kojarzy tongue_out ma 3 lata więc i bajki już w rozsądnych ilościach ogląda.widziała baję o tym jak krecik odbiera poród zajączków i wtedy dotarło do niej że jej nie zwymiotowałam tongue_out bo temat tego ,że była w brzuszku był już poruszany przy okazji ciąży mojej koleżanki.
jeśli chodzi o nagość w domu to na pewno nie krzątam się nago po kuchni ale nie zamykam się np w łazience chcąc się ubrać stąd młoda np zauważyła,ze ona nie ma włosów w miejscach intymnych.
i tak się zastanawiam czy jak na 3 latka wie dużo czy mało?na pewno tyle ile chce wiedzieć bo nigdy tematu nie unikam smile a Wasze dzieci?jak zamierzacie rozmawiać o seksie i anatomii w przyszłości?

Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane
Poleć tę wypowiedź znajomemu
  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne
Pokaż wszystkie (1-100)
przejdź do: 1-100 101-183
(101-183)

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Ostatnio odwiedzane wątki

Zaloguj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.