Gazeta.pl   Forum   eDziecko   edziecko   Małe dziecko   Poparzenie kawą

Poparzenie kawą

Autor: linkaaa487 15.02.12, 13:00
Mój półtora-roczny synek wczoraj ściągnął na siebie gorącą kawę (stała może 3 minuty od zalania wrzątkiem), poparzył sobie brzuszek, schładzaliśmy mu przez chwilę zimną wodą, nie chciał dłużej wytrzymać w wannie i się wyrywał z płaczem, później pantenol i przykładanie mokrej zimnej pieluchy. Po 20 minutach pojechaliśmy do szpitala. Lekarz stwierdził poparzenia II stopnia.Nie ma pęcherzy, ma czerwony brzuszek i w dwóch miejscach zeszła mu skóra wielkości ok 2cm x 3cm. W tych miejscach skóra jest aż bordowa i leci troszkę ropy (widać to jak zmieniam mu opatrunek-jest wtedy żółty w tych dwóch miejscach). Dziwi mnie że lekarz zalecił tylko zmienianie gazy polanej solą fizjologiczną przez 48godzin. Jutro mamy się zgłosić do kontroli. Z tego co czytałam to lekarze robią opatrunki z różnych maści. Wydaje mi się że ta sól nic nie działa...
Są tu mamy których pociechy miały podobne przeżycia? Jak goiły się rany?
Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane
Poleć tę wypowiedź znajomemu
  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne
Pokaż wszystkie

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Ostatnio odwiedzane wątki

Zaloguj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.