m.i.patryk
02.12.17, 05:57
Witam. Jestem mamą 14-miesięczniaka, który bardzo niespokojnie śpi i obija się przez sen o szczebelki łóżeczka z dużym impetem - wszystko trzeszczy i się chwieje, czasami łóżeczko wręcz wpada na ścianę, a syn oczywiście za każdym razem się budzi i jest poobijany. Wcześniej spał ze mną na łóżku, ale z tym był jeszcze większy kłopot (budził się na pierś co godzinę, latał po całym łóżku, nie było mowy o wyspaniu się). Zdarzają się fajne noce, kiedy budzi się tylko 2-3 razy, ale najczęściej jest dużo gorzej. Mam ochraniacz na szczebelki, ale nigdy go nie używałam z obawy, że dziecko wpadnie nosem w szczelinę między materacem a ochraniaczem. Czy u takiego dużego dziecka można spokojnie zamontować ochraniacz? W takim wieku chyba dziecko automatycznie zmieni pozycję, jeśli będzie brakować mu powietrza? Mamy też monitor oddechu jako dodatkowy środek ostrożności. Myślałam też o łóżeczku turystycznym, ale w większości modeli siatka po bokach nie dochodzi do samego dołu i jest margines litego materiału przy materacu, więc nie wiem, czy przypadkiem efekt nie będzie taki sam jak przy założeniu ochraniacza na szczebelki. Czytałam też, że łóżeczka turystyczne potrafią być wywrotne, a syn często wstaje trzymając się boku łóżeczka.
Z góry bardzo dziękuję za pomoc!
--
This sky, this bend in the river,
Slows down and delivers me, the tide rolls back,
And all my memories fade to black./ Sting
Odpowiedz
Link
Zgłoś
Edytor zaawansowany
Opublikuj