Gazeta.pl   Forum   eDziecko   eRodzice   emama   pytanie do niepracujących i nie zamierzają...

pytanie do niepracujących i nie zamierzających

Autor: kota_marcowa 15.12.11, 23:03
Dodaj do ulubionych zarchiwizowany
pracować.

Zainspirowana wątkiem lilki mam pytanie do mam niepracujących i nie mających zamiaru pracować. Co zrobiłybyście gdyby wasz mąż nieszczęśliwym trafem zszedł z tego łez padołu?wink
Myślałyście kiedykolwiek z czego byście żyły? Wróciłybyście na utrzymanie rodziców, znalazły nowego partnera?
Ostatnio spotkałam kobietę, 36 lat nigdy nie pracowała, wychowywała dzieci, zarabiał mąż. Niestety małżonek dostał udaru i zmarł. Kobieta została z 2 dzieci, kredytem na mieszkanie, brakiem perspektyw na pracę, a przynajmniej na sensowną pracę.
Pytanie chyba na czasie, bo sporo jest tu emam, które pracą zawodową się nie skalały i pracować nie zamierzają.

Ja przyznam szczerze czasami się nad tym zastanawiam. Nie zamierzam rezygnować z pracy i nawet po urodzeniu dziecka po macierzyńskim zamierzam pracować dalej. Daje mi to poczucie bezpieczeństwa i niezależności, no i na pewno łatwiej jest w przypadku gdy mąż np. nagle straci pracę.
A może emamom się takie rzeczy nie przytrafiają?wink
Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane
Poleć tę wypowiedź znajomemu
  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne
Pokaż wszystkie (1-100)
przejdź do: 1-100 101-149
(101-149)

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Ostatnio odwiedzane wątki

Zaloguj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.