Czy lubicie ludzi idealnych?
Nie ma ludzi idealnych. Może i tak, jednak bardziej sklaniam się ku tezie, że to co dla mnie jest idealne, dla kogoś innego może być zwyczajne.
Chodzi mi nawet nie o informację, jaki typ ludzi uważacie za idealnych, tylko czy ich lubicie?
Dla mnie to dość głębokie pojęcie. W każdym razie, ja nie przepadam za takimi ludźmi, męczą mnie, czuję się źle w ich towarzystwie. Lubię ludzi dobrych, uczciwych ale....z jakimś grzeszkiem, z jakąś rysą na wizerunku. A Wy?
Mam taką koleżankę, wszystko po kolei, poznała chłopaka, skończyła studia, ma świetną pracę, super zarabia, wyszła za mąż, ma dziecko, wróciła do pracy. Do tego świetnie wygląda, zawsze odprasowana, świetnie ubrana, fajnie się z nią rozmawia, jest mamą idealną - spokojną, opanowaną, dziecko ją uwielbia, do tego jest kreatywna. No wzór. Jednak mnie przebywanie z nią męczy. Jak siedzimy u niej, wchodzi mąż, śmiejemy się, pijemy winko, dzwoni jej mama, ze w sobotę zrobi ich ulubiony obiad, brat podjeżdża na kawę. Wszystko niby fajnie, ale....może to zazdrość, nie wiem.
Macie takich znajomych?