Dodaj do ulubionych

Kulinarnie - schab, ale bez śliwki

03.04.15, 16:02
Z czym pieczecie schab, jeśli nie ze śliwkami/morelami? Nadziewacie, rozcinacie, czy nie? Moczycie w mleku, czy w rękawie pieczecie? Potrzebuję pomocy.
--
nie lubię pustych głów, pustych słów i pustych butelek
Edytor zaawansowany
  • zona_mi 03.04.15, 16:07
    Na Wielkanoc - z jajkiem i z białą kiełbasą (osobno).
    Nie moczę w mleku.
    W naczyniu żaroodpornym.
    Przyprawiam solą, pieprzem, majerankiem lub oregano, papryką lub pomidorami suszonymi.
    Do jedzenia na zimno w plastrach.

    --
    - Szkoda, że nie masz rodzeństwa… Ja mam dwóch braci!
    - No, chciałabym, ale co, jak mój tato nie wrzuca tego ziarenka i nie wrzuca!
  • kai_30 03.04.15, 16:16
    Moja mama piekła kiedyś z porem (wetkniętym do środka, jak ze śliwkami). Całkiem ciekawy w smaku.
  • b-b1 03.04.15, 16:17
    Natarty przyprawami (sól, pieprz, papryka, tymianek, oliwa) przez kilka godzin przechowuję w lodówce, potem do rękawa-wlewam do niego trochę wody i pół szklanki wódki/wina).

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.