Dodaj do ulubionych

sernik z piernikami

22.12.15, 10:21
Jestem dość słabą piekarką, jeśli idzie o robienie serników. Od lat szukam prostego i niezawodnego przepisu, ale wychodzą mi takie średnio dobre. I właśnie znalazłam przepis na sernik z piernikami, który wygląda na w miarę prosty i dobry. Robiła któraś taki wynalazek? Jak smakuje i czy naprawdę jest łatwy do zrobienia, bez jakiegoś dużego nakładu pracy?
Edytor zaawansowany
  • wilowka 22.12.15, 10:26
    Sernik w ogóle jest łatwy do upieczenia. Daj ten przepis to ocenimy czy się nada.
    --
    http://www.suwaczek.pl/cache/1980a29252.png
  • pavia 22.12.15, 10:46
    arabeskawaniliowa.blog.pl/2014/12/10/sernik-z-pierniczkami/
    wygląda zachęcająco, a moje serniki zawsze płynne wychodzą
  • wilowka 22.12.15, 10:58
    Wygląda ok. Z pianą nie miksuj tylko delikatnie na koniec wmieszaj ja łyżką. Sera użyj z Wielunia w wiaderku lub kubeczkach - gwarancja powodzenia smile I ja bym piekła w 160 jakieś 1,5 godziny.Potem na 40 minut zostawiam w uchylonym i dopiero wyciągam.

    --
    Nie wszystko złoto co się świeci,
    Nie każdy chłop z widłami to Posejdon.
    www.kot-malenstwo.blogspot.com małżeński - do czytania
    www.ztworzonka.blogspot.com mój robótkowy
  • troompka 22.12.15, 12:09
    a ja bym zrobila jednak tradycyjny. Robilam niedawno sernik-wynalazek, taki sam tylko z delicjami w srodku i wcale nie byl rewelacyjny-choc wygladał fajnie. kazdy podsumowal, ze owszem dobry, ale niepotrzebnie zaśmieciłam go ciastkami. Jak chcesz urozmaicic, to może bakaliami, brzoskwiniami......
  • trzy_szczurki 22.12.15, 12:30
    A jaki ten przepis na ten tradycyjny sernik?
  • troompka 22.12.15, 12:49
    ja co roku pieke inny smile - nie mam ulubionego. Wszystkie pomysly czerpie z Moje wypieki. A na uaprtego, patrzac na zalaczony przepis, zrobilabym mase jak w przepisie i nie dodawałabym piernikow, co wiecej-nie wysilalabym sie ze spodem tylko ułozyła maslane herbatniki (sprawdzaja mi sie kakaowe Bonitki z Biedr) i gotowe.
  • goodnightmoon 22.12.15, 14:50
    Jezuuu, coz to za wynalazek?

    Ostatnio wyczytalam fajny przepis, wcale nie wychodzi plynny, jest latwy do zrobienia.

    4 jajka
    150 g cukru
    150 g maki
    500 g serka homogenizowanego
    100 g gorzkiej czekolady
    125 g masla
    1 lyzeczka proszku do pieczenia
    1 torebka cukru waniliowego
    Mozna dodac zamrozone wisnie lub jezyny, maliny

    Roztopic w kapieli wodnej maslo i czekolade, przestudzic
    Ubic 2 jajka z 50 g cukru
    Polaczyc mase maslano-czekoladowa, make z proszkiem, cukier waniliowy i jajka - to bedzie ciasto

    Masa serowa - zmiksowac serek, 2 jajka i 100 g cukru

    Wylac do formy (np. tortownica 26 cm) prawie cale ciasto, na to mase serowa, mozna wisnie, z gory pociapac reszte ciasta czekoladowego, ale ciezko sie na serze rozprowadza.

    Piec 40 min w 180°C (piekarnik wczesniej rozgrzany), pozniej zostawic uchylone drzwi do wystygniecia ciasta. Dobre w smaku i szybko sie robi, bez wynalazkow!
  • mallard 22.12.15, 12:55
    że Cię jacyś seniorzy zaprosili na sernik. wink
    --
    Naucz się śmiać z samego siebie.
    Będziesz miał ubaw na całe życie...
  • pavia 22.12.15, 13:39
    smile
  • konwalka 22.12.15, 14:38
    a ja z kolei przeczytalam sernik z plemnikami
    tez mi chyba chopa trzeba, jak nie przymierzajac pani KP
    --
    Kiedy Ruski sięgnął trzecią butelkę wódki, Francuz postanowił udawać martwego.

    po-ranna.bloog.pl
  • enatealie 22.12.15, 15:23
    Masa do sernika i ta przyprawa do pierniczków według mnie nijak się komponują. Dobrze dziewczyny radzą, zrób normalny sernik, ewentualnie z bakaliami/brzoskwiniami.
    Jak masz w rodzinie kobiety, które pieką dobre serniki, zapytaj jakiego dokładnie sera używają. Podobno tutaj tkwi połowa sukcesu.
  • tereska.z.bombaju 22.12.15, 17:11
    Piekłam coś takiego- żadna rewelacja

    --
    http://emotikona.pl/gify/pic/tanczacy-ludzik.gif
  • kochamruskieileniwe 22.12.15, 17:18
    wiesz co? jeżeli kiepsko pieczeszesz, to może spróbuj sernik gotowany?
    tylko ser musi byc dobry - typu śmietankowy Bacha
    goyujesz masę serową, wylewasz na biszkopty typu savoiardi, posypujesz na gorąco startą gorzką czekoladą....

    masa jest np na moich wypiekach...
  • lola211 22.12.15, 20:39
    Od czasu do czasu pieke dla rodziny z przepisu na sernik karmelowy z moich wypieków.Robilam go w róznych konfiguracjach i zawsze sie udaje, tam nie ma co sie nie udac.I nawet mnie smakuje, a to oznacza, ze naprawde musi byc smaczny(jako ze ogolnie to serniki sa na szarym koncu mojej wypiekowej listy).
    Najprosciej zrobic bez spodu, tylko sama mase serowa z podwójnej porcji skladnikow, na wierzch swiatecznie fruzeline zurawinowa.
    Ten sernik jest delikatny,jak wierzch popęka to i tak fruzelina wszystko przykryje.Polecam, bo nie majac doswiadczenia w pieczeniu sernikow radze sobie z nim wysmienicie.


    --
    Pomoc dla Krzysia
  • memphis90 22.12.15, 20:51
    Nie, oj nie. Jakoś odrzuca mnie od ciast, w które wciśnięte są wątpliwej jakości gotowce.
    Ja robię nowojorski z moichwypieków - b. lekki, piankowaty, zawsze się udaje, nie ma opcji, że opadnie, bo on nie rośnie.
    Robiłam też wiedeński w moichwypieków, wyszedł doskonale.
    Ważne, żeby składników na sernik za bardzo nie napowietrzać, bo opadnie. Ale- opadły sernik dalej jest wspaniały.
    --
    "Nie pogardzaj drugim człowiekiem, dopóki nie poznasz jego historii. A gdy tylko poznasz, to bądź sobą i spluń" niezatapialna-armada.blogspot.com

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka