Dodaj do ulubionych

Indeks glikemiczny - bakłażan, cebula..

01.12.16, 16:57
Jaki indeks mają te warzywa po obróbce termicznej? W tych tabelkach internetowych, to dają wyniki dla gotowanych warzyw czy surowych? Ziemniaki są na pewno gotowane ale przecież bakłażana na surowo też się nie je a coś mi się zdaje, że ig 20, to ma surowy, podobnie z cebulą. Wiecie coś?
--
Religia powstała, gdy pierwszy oszust spotkał pierwszego głupca.
Mark Twain
Edytor zaawansowany
  • 01.12.16, 19:18
    Indeks dla warzyw surowych, ale jeśli zmienia się bardzo po obróbce, to podają 2 wartości, np. marchewka surowa 30, gotowana 80-85. Zwyczajowo nie ma wartości po obróbce, jeśli wzrasta ona na tyle mało, że nie zmienia się przedział wysokości indeksu.
  • 01.12.16, 19:42
    Zajrzyj do tej tabeli:
    www.jedzdobrze.pl/tabele/szukaj/?primary_id=0&secondary_id=0&producer_id=0&seller_id=0&phrase=bak%C5%82a%C5%BCan

    --
    "Żałuję, że o tym napisałam, bo wiem, że będziecie mi to wyrzygiwać przy byle okazji uncertain"
  • 02.12.16, 09:04
    Dzięki

    --
    Religia powstała, gdy pierwszy oszust spotkał pierwszego głupca.
    Mark Twain

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła lub ?

Zapamiętaj mnie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.