Dodaj do ulubionych

Spagetti z cukini, porady poproszę.

30.12.17, 16:04
1. Obieracie ckinię ze zkórki przed zrobieniem z niej spagetti czy robicie ze skórką?
2. Gotujecie, czy podajecie surowe? (Spagetti oczywiście, sos wiadomo, że nie surowy. smile )
Edytor zaawansowany
  • fifka02 30.12.17, 16:05
    Bosz... "cukinię ze skórki" oczywiście.
  • ichi51e 30.12.17, 16:05
    Przelewam wrzatkiem. Jak ma byc dietetycznie to sprobuj tez kluski z konjaku

    --
    wszystkie swinie byly rowne ale niektore byly rowniejsze. a to dlatego ze znaly numer tel do kogo trzeba
  • triismegistos 30.12.17, 16:24
    Ja robię ze skórką. I przesmażam krótko na oliwie, ale podobno można surowe. Gotowanego bym raczej nie zjadła tongue_out

    --
    Nie wiem po wuj ludziom prąd, tysiące lat przy pochodniach, kagankach, ogniskach żyli, było dobrze.
    A teraz? Szczepionki, autyzyzm, wegetarianizm, Facebook, publiczna służba zdrowia...
  • paszewa 30.12.17, 18:28
    na fali tych kilku postów dzisiaj zrobiłam spagetti z cukini wink Bylo pyszne. Nie obierałam ze skórki. Zalałam gorącą wodą i pogotowałam ze 3 minuty, było chrupkie. Sosik z pieczarek, cebulki, bekonu, śmietany i sera pleśniowego. Ależ było pyszne.
  • morgen_stern 30.12.17, 18:33
    Mam specjalną obieraczkę i uwielbiam ją smile nie wymyślam bóg wie czego, podsmażam na maśle klarowanym maśle spaghetti z cukinii (nieobranej oczywiście) z papryką, dodaję ze dwie łychy czerwonego pesto. Podaję z prażonymi pestkami dyni i słonecznika i czasem startym serem.

    --
    Moi drodzy, po co kłótnie,
    Po co wasze swary głupie,
    Wnet i tak zginiemy w zupie!
  • mikams75 30.12.17, 18:49
    ze skorka, mieszam ze zwyklym spagetti - do ugotowanego i odcedzonego akaronu wrzucam i chwile podgrzeam mieszajac.
    Do tego pesto. Surowe smile
  • barefoot_duck 30.12.17, 21:36
    Ze skórką obowiązkowo, najlepsze są te "makarony" z części ze skórką. Jak ma być na ciepło, to dosłownie minutę obgotowuję. Ale pycha jest też w wersji sałatkowej, na zimno i surowo, z pomidorami, ziołami ulubionymi i dressingiem czosnkowo-miodowym.

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka