Dodaj do ulubionych

Recycling kaczki

03.01.19, 18:12
Mam pół pieczonej kaczki. Niezbyt udanej - twarde mięso. Wyrzucać, zwłaszcza mięsa, bardzo nie lubię... Jakis pomysł, jak to można przerobić?
Edytor zaawansowany
  • tanebo2.0 03.01.19, 18:16
    Pasztet z kaczki?

    --
    Lubię to! Właśnie w tym kierunku bym chciała iść. Że też facet potrafi doradzić z sensem, a baby nie.
  • maaria33 03.01.19, 18:16
    jadłam kiedyś pierogi z kaczką - pyszne. Niestety nie mam przepisu.
  • tt-tka 03.01.19, 18:20
    Pokroic na drobne i przesmazyc z cebula i grzybami.
    Podpiec jeszcze, obficie podlewajac.
    Ugotowac na kaczce dowolna zupe, mieso zemlec i jako farsz (do pierogow, krokietow, nalesnikow), moze byc z dodatkami.
    Stluc to upieczone (od serca, jak na bitki) i podgrzac, powinno zmieknac smile
    Przerobic na gulasz, najlepiej z soczystymi warzywami.


    --
    Ignorancja moze byc skorygowana przy pomocy ksiazek. Glupota wymaga strzelby i szpadla (pochwycone w sieci)
  • mamolka1 03.01.19, 18:21
    Podziabać na drobno, dodać podsmażoną cebulkę i zrobić kluski z mięsem, pierogi, krokiety.

    --
    www.siepomaga.pl/serce-julka/
  • mary_lu 03.01.19, 18:24
    Sałatka, kanapki do pracy. Dodać trochę majonezu lub sosu majonezowo- jogurtowego i będzie pycha.
  • pruszynkaaa 03.01.19, 18:25
    może rzeczywiście jakieś krokiety zrobię z tego... te mięso to jeszcze z czymś wymieszać do krokietów?
  • mamolka1 03.01.19, 18:29
    Ja dodaję co mi zalega w kuchni. Można pieczarki, czasem dodaję warzywa z rosołu - moi luzem marchewki, pietruszki czy selera luzem nie ruszą a w krokietach ani nie zauważą że są

    --
    www.siepomaga.pl/serce-julka/
  • tt-tka 03.01.19, 18:43
    pruszynkaaa napisała:

    > może rzeczywiście jakieś krokiety zrobię z tego... te mięso to jeszcze z czymś
    > wymieszać do krokietów?

    ze wszystkim, co zechcesz smile, z cebulka surowa lub/i przesmazona, z warzywami, z jajkiem...
    Tu mi jeszcze kolezanka podpowiada, ze mozesz ponakluwac kaczke i w te naklucia powkladac albo sliwki (te kalifornijskie, miekkie i umownie suszone), albo borowki/zurawine, albo brzoskwinie i tak zapiec. Albo sloninke po prostu, tyle ze wtedy tlusta sie skubana robi, nie kazdy lubi



    --
    Ignorancja moze byc skorygowana przy pomocy ksiazek. Glupota wymaga strzelby i szpadla (pochwycone w sieci)
  • chicarica 03.01.19, 18:33
    Farsz do pierogów, do tego sos z czerwonych owoców. Jadłam ostatnio takie pierogi z gęsiną, były boskie.

    --
    ---
    Sundry: "Chcesz dowcipu, obejrzyj komedię. Chcesz inteligencji, idź do Mensy. To jest forum, tu się tylko bzdury wypisujesmile"
  • aandzia43 03.01.19, 19:04
    Sos z czerwonych owoców tak na kwaśno z nutą słodyczy? Jakie owoce?

    --
    "Nie mam żalu do nikogo, sama sobie krzywdę zrobię"
  • snakelilith 03.01.19, 21:40
    Najlepiej czerwona borówka. Coś jak sos Cumberland, albo to, co podają do klopsów w IKEA.
  • mamablue 03.01.19, 18:33
    Omg, myślałam, że Kaczora do wyborów schowali i potem go jakoś na nowo wyciągną, drugie życie polityczne jakby dadzą big_grin A tu po prostu kaczka big_grin
  • pruszynkaaa 03.01.19, 19:04
    Kto by się spodziewałsmile
  • bei 03.01.19, 18:50
    wchodzilam ze strachem bo myślałam, ze masz na myśli „ kaczkę” szpitalną😊
  • aandzia43 03.01.19, 18:54
    I bałaś się ze Pruszynka przerobiła ja na flakon na kwiaty? big_grin

    --
    "Nie mam żalu do nikogo, sama sobie krzywdę zrobię"
  • mamolka1 03.01.19, 18:59
    Szybciej na sosjerkę 😂😂😂

    --
    www.siepomaga.pl/serce-julka/
  • mary_lu 03.01.19, 18:59
    Po uprzednim umyciu w zmywarce.
  • aandzia43 03.01.19, 19:02
    Przestańcie, mam grypę i duszę się od kaszlu i bez kaczki-sosjerki big_grin

    --
    "Nie mam żalu do nikogo, sama sobie krzywdę zrobię"
  • pruszynkaaa 03.01.19, 19:06
    O borze szumiący! Haha smile ematka w formie, jak zawsze!
  • koronka2012 03.01.19, 19:03
    Jadłam super sałatkę z kawałkami kaczki, pomarańczami i owocem granatu. Może jak pokroisz na plastry, to twardość mięsa nie będzie tak odczuwalna?
  • inguszetia_2006 03.01.19, 19:16
    Witam
    Skorzystałabym z okazji i zrobiła rosół z pieczonej kaczki, podobno jest pyszota.
    Pzdr.
    Ing
  • mikams75 03.01.19, 23:09
    zupe zrobic - z makaronem, grubo pokrojonymi warzywami i sporymi kawalkami kaczki; przepisu niestety nie mam ale jadlam kiedys taka i smaczna byla.
  • kouda 04.01.19, 05:49
    Można dodać do rosyjskiej solanki. Przyjmie kazde mięso 🙂
  • kochamruskieileniwe 04.01.19, 06:31
    Nastęnym razem zrób z kaczką tak
    zamocz ją na dobę w solance (na kaczkę ok 2 kg 6 łyżek soli) i o osuszeniu i przyrawieniu bez soli już! - piecz długo w niskiej temeraturze. Wychodzi miękka i soczysta. Zawsze smile

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka