Dodaj do ulubionych

Przekładaniec łącki

26.05.19, 17:27
smakinatalerzu.pl/2019/03/30/lacki-przekladaniec-wg-siostry-anastazji/
Mam zamiar spróbować to upiec. W smaku jest pyszny bo kupuję w dobrej cukierni. Ale cena to 60 zł za kilo. Czy może któraś z Was piekła takie cudo i wie na czym można się tu wyłożyć? Najbardziej boję się tego budyniu. Nie mam kompletnie doświadczenia z ciastami z masą budyniową.
Edytor zaawansowany
  • zuzia555 26.05.19, 17:31
    Do takich wątków nie zaglądam. Skręci mnie w sprężynkę z zazdrości.
  • 1papryczka.chili 26.05.19, 17:40
    Oj tam, upiecz pierwsza i daj znać jak poszło ☺😉
  • zuzia555 27.05.19, 16:36
    Mam dwie lewe ręce. Nie nadaję się.
  • daniela34 26.05.19, 18:27
    Tu nie ma na czym się wyłożyć- to jest proste ciasto i prosty krem budyniowy. Możesz jedynie przypalić budyń (ale to tak samo jak z budyniem z torebki), albo w budynku mogą się zrobić kluski- rozwiązaniem jest mieszanie i gotowanie na niewielkim ogniu. Budyń musi być wystudzony a masło przynajmniej 82% i trzeba ten budyń dodawać po łyżce.
  • agonyaunt 26.05.19, 18:29
    Weź budyń albo krem do karpatki z papierka, wmiksuj do tego masło i masz gotową masę, tego się raczej nie da zepsuć.
  • 1papryczka.chili 26.05.19, 22:17
    Krem do karpatki- to jest myśl!! Dzięki
  • gaga-sie 26.05.19, 23:22
    Chyba raczej odwrotnie, najpierw masło rozmiksować, potem zimny budyń po łyżce.
  • agonyaunt 26.05.19, 23:51
    Na papierku od karpatki piszą, że masło do budyniu. Ale w tych od zera faktycznie widzę, że budyń do masła. Tylko mam wrażenie, że w tej drugiej wersji jest za dużo ubijania i krem może się zwarzyć. Trzeba wcześniej poćwiczyćsmile
  • ravny 26.05.19, 22:27
    jeśli łącki, to będzie śliwowica przekładana jabcokiem
  • kouda 26.05.19, 22:39
    Ten biszkopt to nie biszkopt smile biszkopt to mąka, cukier i jajko - tu jakieś wariacje z olejem i proszkiem. Może być zakalec - tu pierwszy moment
    Budyń - strasznie dużo cukru, ogromnie dużo masła. Daje polowe z tego do mas budyniowych
    Dość wolny ogień i rózga - ale nie za wolny, żeby po wlaniu masa bulgotnela i zgęstniała, a nie zaczęła się palić
  • agonyaunt 26.05.19, 22:56
    >biszkopt to mąka, cukier i jajko - tu jakieś wariacje z olejem i proszkiem.

    IMO zupełnie sensowna wariacja, tu się na biszkopt kładzie dużo ciężkich rzeczy, lepiej go wzmocnić, żeby nie sflaczał.
  • mikk25 27.05.19, 06:59
    Nie piekę już takich kalorycznych ciast. Wybieram coś lżejszego, a też smaczne.
  • 1papryczka.chili 27.05.19, 07:25
    To daj przepis bo w sumie tą wypowiedzią nic sensownego do wątku nie wniosłaś 😛
  • 1papryczka.chili 27.05.19, 07:27
    Ok, dzięki. Ja tez przeważnie sypie mniej cukru i masła do ciast. Rzadko bardzo piekę, ale jesli już to coś ekstra i postanowiłam się na ten przepis skusić.

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka