Dodaj do ulubionych

Ogórki kiszone - gorczyca

13.07.19, 11:31
Dziewczyny, właśnie zabieram się za zrobienie ogórków kiszonych, kilka słoików, i zorientowałam się, że nie kupiłam gorczycy. Wyjdą bez gorczycy czy nie? Strasznie nie chce mi się jeszcze raz wychodzić, bo u nas pada, ale może powinnam jednak kupić tę gorczycę...
Edytor zaawansowany
  • sineado 13.07.19, 12:11
    Wyjdą. Moja koleżanka robi bez gorczycy, u niej gorczycę tylko do konserwowych dawano, i była zdziwiona że ja do kiszonych daję.
  • damartyn 13.07.19, 17:17
    sineado napisała:

    > Wyjdą. Moja koleżanka robi bez gorczycy, u niej gorczycę tylko do konserwowych
    > dawano, i była zdziwiona że ja do kiszonych daję.

    co roku robię ponad setkę słoików z ogórkami kiszonymi, nigdy nie dawałam gorczycy. Gorczyce daje tylko do przetworów konserwowych. Wyjdą Ci na pewno.
  • helka.pentelka 13.07.19, 12:12
    Po co Ci gorczyca do kiszenia? Nigdy nie dawałam
  • monette 13.07.19, 13:28
    Tak się nauczyłam od babci i zawsze dawałam, ale w takim razie spróbuję bez smile
  • koko8 13.07.19, 13:40
    W życiu nie dawałam, wyjdą wink
  • ichi51e 13.07.19, 14:14
    Gorczyce sie daje zeby byl chrupkie chyba

    --
    wszystkie swinie byly rowne ale niektore byly rowniejsze. a to dlatego ze znaly numer tel do kogo trzeba
  • tt-tka 13.07.19, 15:08
    Na chrupkosc to sie liscie daje, wisniowe albo/i debowe. Mozna i winogronowe, ale musza byc mocno dorosle, ciemnozielone i lekko zdrewniale.
    W zyciu nie robilam ogorkow z gorczyca, koper, chrzan, czosnek i sol, wszystko.
    Co daje gorczyca, w sensie smak, trwalosc ?

    --
    Ignorancja moze byc skorygowana przy pomocy ksiazek. Glupota wymaga strzelby i szpadla (pochwycone w sieci)
  • ichi51e 13.07.19, 15:30
    Wygooglalam - trwalosc zapobiega rozwojowi plesni chrupkosc faktycznie liscie.

    --
    wszystkie swinie byly rowne ale niektore byly rowniejsze. a to dlatego ze znaly numer tel do kogo trzeba
  • little_fish 13.07.19, 15:15
    Najbardziej chrupkie ogórki jakie jadłam były kiszone z miodem.
    A gorczycy nigdy nie daję.
  • tt-tka 13.07.19, 16:54
    little_fish napisała:

    > Najbardziej chrupkie ogórki jakie jadłam były kiszone z miodem.

    O, z miodem nie probowalam ani nie slyszalam dotad. Znasz przepis ?




    --
    Ignorancja moze byc skorygowana przy pomocy ksiazek. Glupota wymaga strzelby i szpadla (pochwycone w sieci)
  • little_fish 13.07.19, 16:59
    Niestety nie i nie mam już kogo zapytać. Kolacze mi się po głowie, że na słoik ogórkow (duży) płaska łyżeczka miodu, ale gwarancji efektu nie daję. A pyszne były - twarde i kwaśne. Aż chyba sama spróbuję poeksperymentować
  • tt-tka 13.07.19, 17:03
    Jak co wyjdzie, to daj znac, proooosze smile

    --
    Ignorancja moze byc skorygowana przy pomocy ksiazek. Glupota wymaga strzelby i szpadla (pochwycone w sieci)
  • baatexja 13.07.19, 13:44
    Gorczyca to do konserwowych.

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka