Dodaj do ulubionych

Kto umie gotować?Plne!

22.07.19, 09:17
Kotlety z cielęciny obsmażę krótko na patelni. Potem chcę je przerzucić do piekarnika, dodając do naczynia warzywa. Jaki czas ustawić:1 godz-1,5? Temperatura 200, 180? Nie będę mogła sprawdzić w trakcie, albowiem zostawiam młodzieży obiad w piekarniku i wychodzę do pracy. Proszę o radę.
Ps. To,że jestem nieogarem kuchennym zostało już na tym forum powiedziane.
Edytor zaawansowany
  • aqua48 22.07.19, 09:20
    Temperatura 180 stopni, koniecznie pod przykryciem i godzina powinna wystarczyć. Dodaj tłuszczu i odrobinę wody, żeby warzywa nie wyschły.
  • profes79 22.07.19, 09:21
    Godzina na 180 powinna wystarczyć; kotlety będą się piekły krócej niż kawał mięsa i nie potrzebują aż tak wysokiej temperatury. Ale może ktoś inny ma inny pomysł. jadalne w każdym razie powinno być smile

    --
    Witoldzbazin i Big_news - mała (na szczęście) wesoła gromadka trolli FŁ
  • triismegistos 22.07.19, 09:30
    A ja proponuję 1,5 godziny, za to 150*, do kotletów dorzuć coś mokrego (np kawałek jałbka) i rów to w szczelnie zamkniętej btrytwwance.

    --
    Żarty z wnoszenia lodówki na czwarte piętro kończą się gdy trzeba wnieść lodówkę na czwarte piętro.
  • amsterdama 22.07.19, 10:05
    Dziekuję serdecznie!!!

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka