Dodaj do ulubionych

Grill elektryczny - czy warto ?

22.07.19, 16:28
A jak tak, to jaki, na co zwracać uwagę przy zakupie ?


--
Jestem bohaterką we własnym domu.
Edytor zaawansowany
  • kotejka 22.07.19, 17:50
    ja mam taki i bardzo polecam
    www.mediaexpert.pl/grille-kuchenne/grill-bosch-tfb-3302-v,id-58197?gclid=Cj0KCQjwvdXpBRCoARIsAMJSKqKyF4-RNDOXA7JEGh-nC-YUXudd4yx0KiqoV0uhVOLq6p9IRdanSkwaApgoEALw_wcB&gclsrc=aw.ds
    mozna w nim swietnie i szybko przygotowac warzywa, grzyby, kielbaski i inne mięsa
    oraz zapiec najpyszniejsze tosty o roznych ksztaltach
    lepszy niz te zapiekacze kwadracikowe-trojkacikowe
    jak nie mam czasu i checi sie glowic nad obiadem rzucam kawalek zamarynowanej piersi, zalewam kuskus i kroje salate
    w 5 minut mam obiad
  • mrs.solis 22.07.19, 19:18
    Mam cos takiego i jestem bardzo zadowolona. Najczesciej uzywam go do grilowania miesa, ryb i do robienia panini.


    --
    http://s17.rimg.info/94f1aa849ae7d6fc1cd7782d5aa29dac.gif
  • jusytka 22.07.19, 20:04
    Tak! U mnie jest czesto używany Kupując patrz czy wygodnie się go czyści! Pamiętaj ze plyty grzewcze z czasem się zużyją, powinny być nie tylko latwo wyjmowane do mycia i nadawać się do mycia w zmywarce, ale też mozliwe do dokupienia i wymiany gdy się zużyją.

    --
    ***Gwiazdy 2001*** - miejsce spotkań dla rodziców młodzieży w wieku licealnym
    Austria - miejsce spotkań dla pasjonatów tego kraju
  • molik28 22.07.19, 20:47
    Ja mam z Lidla od ponad roku i cały czas sprawny. Jest suuuper. Płyty można wyjąć do mycia, regulowana temperatura. Cena bardzo dobra. Zakładając, że płyty się zużyją to przy takiej cenie bez żalu kupię kolejny (też w Lidlu). Używany do mięsa, ryb, odgrzewania placków, tortilli, robienia zapiekanek, grillowania warzyw. Używany przynajmniej 3-4 razy w tygodniu biorąc pod uwagę liczbę domowników i to, że każdy używa kiedy chce. Lepszy niż opiekacz, bo na raz wchodzi więcej zapiekanek.
  • slonko1335 22.07.19, 20:51
    Mam optigrila tefala. Jest genialny użytkowany częściej niż kuchenka. Pyszne zdrowe żarcie robi się chwilę.

    --
    Sygnaturka się zgubiła....
  • lot_w_kosmos 22.07.19, 23:18
    U bas tak samo - zdrowe jedzenie górą.
  • tol8 22.07.19, 20:53
    Mam i po początkowym szale stoi i się kurzy

    --
    W weekendy ematka staje się matką.
  • makurokurosek 22.07.19, 20:57
    Podobnie jak u nas ,to samo zresztą z urządzeniem do gotowania na parze i gorfownica tefala z wymiennymi wkładami ( używamy tylko gofrownicy)
  • tairo 22.07.19, 21:06
    George Foreman u mnie regularnie w użyciu, ten model: pl.georgeforemangrills.com/grille/14525-56-grill-family-grill-i-melt-z-wyjmowanymi-plytami
    Główne zalety w porównaniu do innych: możliwość ustawienia górnej płyty wyżej nad jedzeniem, bez przyciskania; płyty są wyjmowane do mycia i ustawione pod lekkim kątem, wytapiający się tłuszcz i woda wypływają do korytka w przewidywalny sposób bez zalewania urządzenia (w ten sposób kiedyś zepsuł mi się jakiś tani).
  • kokosowy15 22.07.19, 21:21
    Czym elektryczny grill różni się od elektrycznej patelni? Czy smak i zapach potraw zbliżony jest do takich z grilla na węgiel drzewny? Pytam poważnie, mogę odkupić taki z płytą kamienna i nie wiem czy warto.
  • tairo 22.07.19, 21:46
    Nigdy nie używałam elektrycznej patelni, ale tak na oko - patelnia jest przewidziana do smażenia i duszenia, z zachowaniem tłuszczu i wody, a na grillu się ich pozbywasz. Plus patelnia z tego co widzę zwykle jest zwykłym płaskim rondlem, a grill ma karbowaną powierzchnię.
    Smak potraw z grilla elektrycznego jest podobny, ale bez zapachu węgla smile acz można się wspomóc dodatkami typu wędzona papryka albo "dym w płynie".

    Ten grill z płytą kamienną ma tylko kamienną płytę, czy metalową też?
  • kokosowy15 22.07.19, 22:01
    Ma płytę metalowa i płytę kamienna. Moja stara patelnia też ma jeden wkład płaski, wysoki, mozna w nim dusic, jeden płaski niski do smażenia kotletow i jeden groszkowany z taką jakby rynienka wokół do smażenia bez tłuszczu. Ale czy mięso, czy bakłażan czy papryka smakuje jak smazona bez tłuszczu a nie grillowania. Może coś robię nie tak...
    A wkłady są żeliwne, dość ciężkie i pokrył się warstwa węgla, bo patelnia ma ok 60 lat.
  • tairo 22.07.19, 23:31
    Może ta twoja patelnia po prostu za niską temperaturę osiąga?
  • taki-sobie-nick 22.07.19, 22:22
    Nie kupić. Zmniejszać popyt i chronić środowisko, patrz wątek o antynatalizmie. tongue_out
  • lot_w_kosmos 22.07.19, 23:17
    Zależy czego chcesz.
    Ja mam niewielki, stoi na stałe na blacie, ma pojemnik na ociekający tluszcz, teflonową powłokę, bardzo łatwy w utrzymaniu w czystości.
    Używany bardzo często, do mięsa, warzyw, pieczywa.
    Rewelacja, dzieci same na nim przyrzadzają nawet hot dogi, indyka, kartkówkę. Wygodny niesamowicie.
  • kosmos_pierzasty 23.07.19, 09:07
    To dokładnie tak jak u mnie. Jak większość sprzętów małego agd wylądowała na strychu, tak taki grill natychmiast kupiłam nowy, gdy stary się popsuł. Często używamy - i do obiadów i na dziecięce przekąski.
  • laruara 23.07.19, 17:33
    Dziękuję za wszystkie odpowiedzi smile

    --
    Jak sobie zinterpretujesz tak się wyśpisz...

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka