Dodaj do ulubionych

Pierogi partII, czyli o gotowaniu i wydawaniu

03.08.19, 21:48
Pytałam kiedyś tutaj o przepis, dostałam kilkanascie propozycji. Na pierwszy ogień wg przepisu mąka plus maślanka.

Tu mam pytanie jak zrobię to od razu muszę ugotować i podawać? Czy na ugotowanie mogą godzinę czy dwie poczekać? Mają być z jagodami, więc jagody mogą puścić sok😕 To może jednak od razu ugotować, tylko jak je później odgrzać? I w ogóle jak długo gotować? Do wpłynięcia?

Z góry dziękuję za odpowiedzi☺
Edytor zaawansowany
  • azja001 03.08.19, 21:52
    Od razu gotować bo jak ciasto wyschnie to będzie kicha. Ugotowane i lekko wysygnięte układam w misce do ogrzania lub zamrożenia
  • mamolka1 03.08.19, 21:53
    Od razu ugotować - z jagodami na pewno puszczą sok ( ja jagody mieszam z odrobiną cukru i mąki ).
    Odgrzać możesz na parze albo wrzu ić na chwilę do wrzątku ( para lepsza )

    --
    www.siepomaga.pl/serce-julka/
  • panna_lila 03.08.19, 22:39
    Ok. Dziękuję. Tak zrobię☺
  • tt-tka 03.08.19, 22:00
    Boru, rzeczywistosc mi szkodzi na oczy i mozgowie. Zamiast pierogi part II przeczytalam pierogi partii i od razu zaczelam sie zastanawiac, kto kogo gotuje i wydaje sad

    --
    Ignorancja moze byc skorygowana przy pomocy ksiazek. Glupota wymaga strzelby i szpadla (pochwycone w sieci)
  • chatgris01 03.08.19, 22:43
    Też przeczytałam pierogi partii, tylko zastanawiałam się, czy to wątek o barach mlecznych w PRL.

    --
    http://dlssm.free.fr/smileyanimaux/2%20(12).gif
  • ortolann 03.08.19, 22:44
    Czyli nie jestem z tym sama.

    --
    http://s17.rimg.info/5aa663295cabae0e0baed1538c766a3b.gif
  • 1matka-polka 04.08.19, 00:31
    Ja przeczytalam pierogi PARTLL i sie zastanawiam z czym to i kto te nazwy wymysla🙄

    --
    "Here is the solution to the American drug problem suggested... by the wife of our President: "Just say no"."
    Kurt Vonnegut
  • eliszka25 04.08.19, 01:48
    Przebijam! Przeczytałam „o gotowaniu i wydaLAniu” 😄
  • ajrisz.ka 04.08.19, 01:54
    A ja od razu skojarzyłam z POwink
  • szarsz 04.08.19, 00:42
    Do jagód daje się odrobinę bułki tartej, żeby nie rozmokly. Ale i tak dwie godziny balabym się je trzymać

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka