Dodaj do ulubionych

Papryka w occie

04.08.19, 19:32
Macie sprawdzony przepis na slodka papryke w occietak by byla nie za kwasna ale slodka?Podajcie prosze mile Panie.
Edytor zaawansowany
  • cruella_demon 04.08.19, 19:48
    Ja mam 3. Pierwszy, moja mama traktowała jako typowo tylko do papryki. Drugi to przepis mojej babci, który używam do wszystkich warzyw, czosnku, oprócz grzybków. Trzeci, drugiej babci używam do grzybków właśnie. Wszystkie są słodkawe, a że ja lubię słodycz w przetworach, to sypię tego cukru z górką (czyli wybieram łyżki czy szklanki z tych większych i sypię kopiaste big_grin ).
    1)
    4 szkl wody
    1 szkl cukru
    1 szkl octu
    1 łyżka soli
    Zagotować, na dno słoika wsypać gorczycę.

    2)
    1 szkl octu
    5 szkl wody
    2 łyzki soli
    5 łyżek cukru
    przyprawy- listek laurowy, ziele angielskie, gorczyca
    Zagotować

    3)
    1 szkl octu
    5 szkl wody
    2 łyżki soli
    6 łyżek cukru
    listek laurowy, ziele angielskie, gorczyca

    Wszystkie w miarę podobne, niezbyt kwaśne.
  • marianna1960 04.08.19, 19:54
    Tylko ten pierwszy papryka potrzebuje dużo cukru.
  • cruella_demon 04.08.19, 19:58
    No dlatego napisałam, ze ten pierwszy stosowany tylko do papryki.
  • princesswhitewolf 04.08.19, 20:47
    Piekne dzieki.
  • gaga-sie 04.08.19, 21:41
    Ja dodaję miodu.
  • princesswhitewolf 12.08.19, 09:23
    chcialam podziekowac cruelli. Wspaniale te przepisy. Bardzo dobre wyszly i grzybk z trzeciego i i papryka z pierwszego
  • cruella_demon 12.08.19, 10:20
    Miło mi smile
    Smacznego smile
  • princesswhitewolf 12.08.19, 10:31
    przepraszam ze jeszcze zapytam jesli mozna. Masz jeszcze inne jakies wyprobowane przepisy

    Ja wiem, ze rozne sa w necie ale jak zrobilam papryke na podst Kwestii Smaku to nikt jej zrec nie chcial.
  • cruella_demon 12.08.19, 10:44
    Na paprykę więcej nie mam.
  • bei 12.08.19, 10:40
    Mam podobną recepturę jak w nr 1 cruelli, ja dodaję czosnek, ziele angielskie, liść laurowy, oliwę, czasem plasterki imbiru i goździki-gdy chcę dodać korzenną nutę.
    Paprykę opiekam do zwęglenia, zdejmuję z niej skórę.
    Taką paprykę można przechowywać tylko w oliwie z czosnkiem i pieprzem.
  • zawsze-w-drodze 12.08.19, 10:46
    Zanaleione lata temu na forum kuchnia. Przećwiczone i znajomi oraz najome pozarażani. Absolutny hit.

    "UWAGA:4 kg mięsistej papryki czerwonej (można zrobić kolorową pięknie się
    prezentuje),
    1 duża główka czosnku
    8dkg soli
    1 szkl. octu 10%
    1 szkl. cukru
    3/4 szkl. oleju słonecznikowego
    -------------
    Parykę pokroić w paski, czosnek w plasterki i wymieszać w dużej misce to
    wszystko z solą - odstawić na 4 godz. aby puściło sok. Po 4 godz. wlać do
    tego ocet, wsypać cukier wymieszać i odstawić na następne 4 godz. Dolać olej. Następnie
    włożyć wszystko do słoiczków wlewając na końcu sosik który się wytworzył z
    tego.Pasteryzować 20 minut. "

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka