Dodaj do ulubionych

Pasty kanapkowe- top waszych dzieci

12.08.19, 15:56
Dajcie pomysły, jakie pasty lubią wasze dzieci? Jakieś warzywne najchętniej, warzywno-jajeczne etc. Nie rybne I nie twarogowe, bo to mam obcykane wink
Edytor zaawansowany
  • rozalia_olaboga 12.08.19, 16:19
    Dzieci nie mam, ale sama bardzo lubię guacamole, humus, paste z fasoli a la smalec, baba ganusz z baklazanow i rumunską pastę zacusca.
  • kasiamat00 12.08.19, 19:14
    Dodalabym jeszcze ajwar i wszelkie wariacje na ten temat.
  • princesswhitewolf 12.08.19, 23:57
    Nigdy nie moglam zrozumiec roznicy miedzy ajwarem a rattatouli na zimno.
  • anika772 12.08.19, 16:23
    Dla moich dzieci pasta top to Nutella. Krem z pistacji jeszcze.
    Warzywnych nie ruszą.
  • mona-taran 12.08.19, 16:34
    U mnie nutellę tylko chłop lubi :p
  • kryzys_wieku_sredniego 12.08.19, 21:28
    ;P
    Mój lubi jeszcze jajecznicę na kanapce.
  • kotekfelek 12.08.19, 16:25
    Hummus, Babaganoush, twarozek zmiksowany z buraczkiem ugotowanym i ziolami, gotowana marchewka z twarozkiem i karmelizowanymi orzechami wloskimi, ggotowane jajko plus duzo ziol i kleks majonezu, gotowany groszek zmiksowany z odrobina masla, maslo zmiksowane z ziolami i przecierem pomidorowym.
  • jkl13 12.08.19, 16:49
    Klasyczna jajeczna - jajka na twardo, majonez,szczypior,sól,pieprz. Pastę z 10 jajek schodzi na jedno śniadaniesmile
    Pomidorowa - suszone pomidory zmiksować na pastę,dodać czerwone pesto, podprazony słonecznik,sól,pieprz.
    Selerowa - surowy seler zetrzeć na tarce na drobnych oczkach,dodac ugotowane i pokrojone w kostkę jajka na twardo, majonez, szczypiorek,sól,pieprz.
  • lisa.rome 13.08.19, 08:08
    U mnie jajeczna w innej wersji - jajka na twardo, drobno pokrojona cebula i majonez.
  • mama-ola 13.08.19, 08:30
    U mnie jajeczna w innej wersji - jajka na twardo, por i ser topiony śmietankowy. Sól, pieprz.

    Plus oliwki, jeśli mam. A raz dodałam brokuła, bo akurat był w lodówce - też fajnie wyszło.



  • asia_i_p 12.08.19, 17:03
    Starsza lubi rzodkiewkę z serem i odrobiną majonezu - to się trze na wiórki, to jest taka ni to pasta ni to sałatka, ale ma fajny ostry posmak.

    --
    The conceptual penis [...], is exclusionary to disenfranchised communities based upon gender or reproductive identity [...] and is the conceptual driver behind much of climate change.
  • asia_i_p 12.08.19, 20:21
    Ser żółty, bo nie doprecyzowałam.

    --
    The conceptual penis [...], is exclusionary to disenfranchised communities based upon gender or reproductive identity [...] and is the conceptual driver behind much of climate change.
  • komorka25 12.08.19, 18:51
    Gotowany średni brokuł, 4-5 jajek gotowanych na twardo, łyżka majonezu, sól, pieprz do smaku - zmiksować na gładką pastę. Wszystkim smakuje.
  • solejrolia 12.08.19, 19:18
    Pasta jajeczna:
    Jajka , drobniutko. Szczypiorek. Łycha majonezu, łyżeczka musztardy, sól, pieprz, cukier, i obowiązkowo CURRY - łyżeczka.



    --
    Biorąc pod uwagę, że mogło być gorzej, to może lepiej, że jest lepiej niż wtedy, gdy wydawało się, że jest doskonale, a w rzeczywistości, jak zwykle, było jak zwykle, czyli byle jak...
  • princesswhitewolf 13.08.19, 00:25
    Hot curry, mild curry?
  • solejrolia 12.08.19, 19:22
    I jeszcze jajeczno-pieczarkowa
    Cebulę posiekać. Pieczarki zetrzeć an tarce.
    Cebulę podsmażyć na maśle, dorzucić pieczarki i obsmażyć. Sól, pieprz. Ostudzić.
    Jajka na twardo, posiekać drobniutko.
    Połączyć jajka i pieczarki. Łycha majonezu. Sól , pieprz, natka pietruszki.

    --
    Ile rzeczy należy mieć w d...e, to się w głowie nie mieści!
  • eat.clitoristwood 12.08.19, 19:52
    solejrolia napisała:

    > I jeszcze jajeczno-pieczarkowa

    Podobno dzieckowi nie powinno się grzybków w ogóle serwować.
  • solejrolia 12.08.19, 20:08
    Przecież pieczarki to nie są grzybki wink halucynacji nie bedzie po nich wink więc można !
    I leżą obok marchewek, na dziale warzywnym. tongue_out

    A serio, wszystko zależy w jakim wieku to dziecko, niemowlakowi przy rozszerzaniu diety to faktycznie niekoniecznie te pieczarki, ale moje dziecko to nastolatka, więc od czasu do czasu robię, albo córka sama robi taką pastę.

    --
    Ile rzeczy należy mieć w d...e, to się w głowie nie mieści!
  • lisa.rome 13.08.19, 08:08
    Dla mnie połączenie pieczarek i majonezu jednak jest za ciężkie, choć majonez wszyscy lubimy.
  • kryzys_wieku_sredniego 12.08.19, 21:31
    Taaa, raczej chodzi o to, że my się na wszystkim znamy i później przeszczep wątroby potrzebny.
    Nie wiem dlaczego mówią, że grzyby są bezwartościowe, bo tak można powiedzieć o pomidorach, ogórkach, jabłkach, codzi tylko o to że wśród grzybów niektóre są jadalne tylko raz.
  • princesswhitewolf 13.08.19, 00:27
    Przeciez ona o hodowlanych pieczarkach mowi rany boskie. Grzybach hodowanych w szklarniach boziu...m
  • berdebul 13.08.19, 05:06
    Słyszałeś kiedyś o zatruciu pieczarką hodowlaną? suspicious
  • princesswhitewolf 13.08.19, 21:03
    Wszystkim się mozna zatruc uncertain
  • potworia116 12.08.19, 23:59
    A to dlaczego?
  • zofijkamyjka 12.08.19, 20:06
    ostatnie odkrycie z internetu : zblendowane pomidory suszone z zalewy z wymoczonymi śliwkami suszonymi + woda z moczenia śliwek+ dużo papryki wędzonej + papryka ostra + gorczyca + trochę soli.

    --
    Nigdy nie jest tak, żeby człowiek, czyniąc dobrze drugiemu, tylko sam był dobroczyńcą. Jest równocześnie obdarowywany tym, co ten drugi przyjmuje z miłością.
  • lumeria 12.08.19, 20:25
    Brzmi intrygujaco!

    Czy bez gorczycy może być, czy jest mdła? I jakie proporcje pomidorów do śliwek? 1:1 ?
  • memphis90 12.08.19, 21:58
    Próbowałam, to chyba z jadlonomii. Na tyle dziwaczne, że chyba więcej nie zrobię...

    --
    "Nie pogardzaj drugim człowiekiem, dopóki nie poznasz jego historii. A gdy tylko poznasz, to bądź sobą i spluń" niezatapialna-armada.blogspot.com
  • bei 12.08.19, 20:13
    Pieczona marchew, odrobina imbiru, pieprz, zielenina.
  • chatgris01 12.08.19, 20:21
    jezycjada.home.blog/2019/04/07/pasty-kanapkowe-mamy-borejko/
    --
    http://dlssm.free.fr/smileyanimaux/2%20(12).gif
  • ga-ti 12.08.19, 22:09
    Cieciorka/ciecierzyca z puszki zmiksowana z czosnkiem, solą, pieprzem i majonezem/jogurtem.
    Pieczony bakłażan zmiksowany (bez skórki) z czosnkiem, przyprawami, majonezem/jogurtem.
    I zaznaczam, że moje dzieci nie lubią tongue_out
    Jedyną 'pastę' jaką robię to z wędzonej makreli z olejem, cebulką, zieleniną jakąś, ale to tylko dla tego, że się dzieci nie lubią w ościach babrać. A i twarożek na słono lub słodko.
    Jajka jemy gotowane, pokrojone, na kanapce położone z majonezikiem i pomidorkiem. Albo jajecznicę.
    Uciapkanych warzyw nie lubimy.
  • maslova 12.08.19, 22:58
    Jajko na twardo, łosoś wędzony na ciepło, kiełki rzodkiewki/lucerny, odrobina majonezu, musztardy, sól, pieprz. Ochota!
  • jak_matrioszka 12.08.19, 23:20
    Nie obraź sie Mona, że w Twoim watku zapytam; biorac pod uwage zalew hejtu na smoothie, dlaczego past nikt nie miesza z błotem? Przecież pasta ma dokładnie taki sam minus jak smoothie, czyli konsystencje. Żeby dziubdziusie broń boże nie musiały zebów użyć, bo jeszcze im na starość przydadza.
  • maslova 12.08.19, 23:28
    > Żeby dziubdziusie broń boże nie musiały zebów użyć, bo jeszcze im na starość przydadza.

    Ja uwielbiam pasty wcale nie że względu na oszczędzanie zębów, tylko po prostu mi bardzo smakują.
  • damartyn 12.08.19, 23:46
    Teraz robię tylko jajeczna i guacamole, i to tylko dla siebie ale jako dziecko uwielbiałam taką rybna jak dawali na kolonii i mimo wielu prób nigdy nie udało mi się odtworzyć tego smaku, mniam.
  • jak_matrioszka 12.08.19, 23:53
    Smoothie też ludzie pija bo im smakuje, ale przeciwnicy, których na forum nie brakuje, wytykaja że takie przemielone to niedobrze.
  • cruella_demon 13.08.19, 00:09
    Pasty jesz na chlebie, więc traktujesz to jak serek topiony albo masło.
  • jak_matrioszka 13.08.19, 00:17
    Czyli śmieciowe jedzenie lub sposób na przytycie? W sumie przy takim podejściu to konsystencja faktycznie nie gra roli.
  • cruella_demon 13.08.19, 00:25
    Co za bzdura.
    Pasty bywają kaloryczne, to fakt. Ale zwykle są zdrowe (z jajek, cieciorki, wędzonej ryby (nieocenione w kardiologii) ) i do tego niezwykle smaczne.
    W przeciwieństwie do smoothie, które wyglądają jak sraczka i smakują jak sraczka.
  • princesswhitewolf 13.08.19, 00:29
    Dla zebow? Czy co?

    Smoothies to duzo cukru i tu jest oies pogrzsbany
  • tairo 13.08.19, 02:44
    Może na przykład dlatego, że nie zastępuje się nimi całego posiłku, tylko dodatek do rzeczy, które trzeba, uwaga, pogryźć?
  • tairo 13.08.19, 02:45
    (a nawet dodaje)
  • mona-taran 13.08.19, 08:23
    Ja akurat szukam pomysłów dla dziubdziusi która ma całe 7 zębów, bardzo lubi chlebek ale nie lubi jak jej się kanapka rozwala :p

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka