Dodaj do ulubionych

Patelnia - doradźcie

14.08.19, 20:07
Dostałam taką patelnie:
www.mocsokow.pl/patelnie/291-patelnia-dwustronna-jumbo-grill-happycall.html?gclid=EAIaIQobChMI652L3vWC5AIViNGyCh3ZigXHEAQYECABEgIyEvD_BwE#description
Nie identyczną, ale na tej samej zasadzie skonstruowaną. Nigdy takiej nie miałam i nie wiem jak się w tym piecze (dusi ?). Mam uda indycze wytrybowane - czy obsmazyć je na otwartej patelni, potem zamknąć i juz nie otwierać (ile czasu, krócej niż w rondlu ?), czy od razu zamknąć ? Czy w trakcie pieczenia obracać patelnie na drugą stronę ?
Sorry, jeśli to głupie pytanie, ale z takim ustrojstwem nie miałam do czynienia i nie mam pojęcia jaka jest technika przygotowania potrawy w czymś takim. Aha - mam płytę elektryczną, jeśli to ma znaczenie.
A emama wie wszystko smile
Edytor zaawansowany
  • ga-ti 15.08.19, 00:13
    Nie doradzę, ale podbiję, bo sama jestem ciekawa smile
    Choć chyba się nie przewraca patelni, widać na obrazku, że temperatura sama 'krąży' i na dole takie rowki na tłuszcz chyba.
  • szarsz 15.08.19, 00:20
    W takiej się robi hiszpańskie tortije, czyli omlety z ziemniakami. Je się ciężko przewraca.
  • agiq 15.08.19, 08:34
    Ja przewraca z talerzem i zsuwam z powrotem na patelnię. Uwielbiam hiszpańska tortille i nawet nie wiedziałam że istnieje taka patelnia.
  • default 15.08.19, 10:01
    Czyli jednak emama nie wie wszystkiego...uncertain
    Trudno, będę eksperymentować.
  • magia 15.08.19, 10:39
    Poszukuj filmików na YouTube patelnia dwustronna.
    generalnie używasz jak zwykłej, a ta dwustronność ma ułatwiać obracanie,
    Przykładowo youtu.be/tP0JNMUKyK4

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka