Dodaj do ulubionych

gulasz z serc drobiowych

06.09.19, 17:23
szybkie pytanko- obgotowujecie serca kurze/ indycze przed duszeniem? Bo różnie przepisy podają. A jeśli gotujecie, to potem te obgotowane jeszcze podsmażacie?
Będę wdzięczna za wszelkie rady dotyczące tej cudnej potrawy!
Edytor zaawansowany
  • mallgosia76 06.09.19, 17:29
    Bleeee😖
  • iimpala 07.09.19, 20:03
    >Bleeee😖 '

    potwierdzam...
  • q_fla 06.09.19, 17:33
    Nie obgotowuję, tylko lekko podsmażam. Potem duszę z wcześniej podsmażoną cebulką, zgniecionym ząbkiem czosnku, liściem laurowym, zielem angielskim, lubczykiem, gałązką tymianku, suszonym grzybkiem. Na końcu lekko zagęszczam odrobiną mąki i śmietany, doprawiam solą i pieprzem.

    --
    "Jeżeli z dłoni Narodu wypadnie Ewangelia, nie uratują jego poziomu moralnego, społecznego i kulturalnego żadne manifesty, czy programy polityczne." Kard. Stefan Wyszyński
  • rulsanka 06.09.19, 17:36
    Serca twardnieją podczas obróbki cieplnej. Cokolwiek z nimi zrobisz, nie gotuj za długo.
  • eliszka25 06.09.19, 19:18
    Nie obgotowuję, najpierw obsmażam same, potem dorzucam cebulkę i smażę aż się zeszli, a potem podlewam wodą i duszę pod przykryciem do miękkości. No i doprawiam oczywiście.
  • stara-a-naiwna 06.09.19, 22:36
    to moja ulubiona potrawa z baru mlecznego smile
  • niu13 07.09.19, 15:09
    Moja też! Teraz mam wielką ochotę zrobić w domu😀
  • kotejka 07.09.19, 06:07
    Tak, ścinam lekko, porządnie płuczę jeszcze radni wtedy obieram
  • thea19 07.09.19, 15:19
    przecież to śmierdzi strasznie
  • odnawialna 07.09.19, 15:24
    dla jednych śmierdzi, dla drugich pachnie smile
    gdzieś tu kiedyś czytałam o dziewczynie, która piekła chleb, a sąsiadka zapytała ją co tak strasznie u niej śmierdzi smile (trzeba dodać, że sąsiadka jakiejś obcej nacji była)
  • kotejka 07.09.19, 16:58
    Świeże trzeba robić to nie śmierdzi
  • thea19 07.09.19, 18:20
    wszystkie podroby w czasie obróbki termicznej śmierdzą, nie muszą być stare. Mam uraz z dzieciństwa w postaci gulaszu z płucek - no coś tak obrzydliwego, że smród całe życie pamiętam i kiedyś, po wielu latach przypadkiem go poczułam i mi wszystkie wspomnienia z tym związane wróciły. Nie jestem wegetarianką i bardzo lubię mięso ale podrobów nie tknę nawet w największym głodzie.
  • kokosowy15 07.09.19, 20:27
    Rzecz gustu. Jednym śmierdzi humus, innym golonka a jeszcze inni nie znosza zapachu kapusniaku. Pytano jak zrobić, a nie jak obrzydzic.
  • niu13 08.09.19, 01:31
    Ależ podroby są na propsie! To wyższa szkoła jazdy, najwyższy stopień kulinarnego wtajemniczenia, tylko trzebs wiedzieć, jak robić.
    Ja uważam się za niezłą kucharkę, a mimo to nie podjęłabym się gotowania płucek, cynaderek, czy móżdżku. Doszłam dopiero do serc ( po żołądkach i oczywistej wątróbce).

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka