Dodaj do ulubionych

Napiszcie mi dziewczyny

09.09.19, 23:02
Jakie robicie pasty do kanapek. Pomyslu szukam. Ma byc smacznie i ze skladnikow, ktore kupie w populaenych sklepach typu lidl, biedronka itp.
Edytor zaawansowany
  • jak_matrioszka 09.09.19, 23:06
    Ja tylko jajeczna: gotowane jajka kroje drobno, dodaje majonez, sól i pieprz oraz szczypiorek (u nas jest suszony, czy w PL jest to nie wiem).
  • aerra 09.09.19, 23:18
    Jest i suszony, i mrożony, i świeży wink

    --
    super_hetero_dyna: Ojciec (adopcyjny) jest jak krzesło (elektryczne), demokracja (liberalna) albo sprawiedliwość (społeczna).
    <*>
  • jak_matrioszka 09.09.19, 23:43
    Mrożony? A do czego jest mrożony??
  • 35wcieniu 10.09.19, 08:25
    Do tego samego co świeży.

    --
    - Napiszcie czy korzystają z toalety trzeba się totalnie z tego rozebrać? Fryzura się rozwalił, kombinezon upaćka makijażem.
    - Ale jak przez głowę?
    - Mam jeden jedyny, który właśnie tak się wkłada i zdejmuje. Wkładam obie nogi w nogawkę, ręce wkładam w otwory i naciągam ku górze. Tak jak kombinezon do nurkowania. (mildenhurst)
  • dziennik-niecodziennik 10.09.19, 09:27
    do zamrazarki wink


    --
    "(...)kieckę rzuciła, kazała do sklepu oddać. W sklepie nie przyjęli bo kod nie wszedł!" - "Kot wszędzie wejdzie..."
    Pietrek + Solejuk wink
  • aerra 10.09.19, 14:44
    Nie bardzo rozumiem - mrożony jest do tego, żeby zachować świeżość poza sezonem, jak ktoś nie ma możliwości kupienia świeżego.
    Używa się go dokładnie tak samo jak świeżego (ten mrożony, który widziałam w sprzedaży był pokrojony drobno).

    --
    super_hetero_dyna: Ojciec (adopcyjny) jest jak krzesło (elektryczne), demokracja (liberalna) albo sprawiedliwość (społeczna).
    <*>
  • ichi51e 10.09.19, 09:27
    Ja jak wyzej ale daje odrobine musztardy lepiej mi smakuje

    --
    wszystkie swinie byly rowne ale niektore byly rowniejsze. a to dlatego ze znaly numer tel do kogo trzeba
  • jola-kotka 09.09.19, 23:18
    Z bialej fasoli z puszki, oliwki, bialy ser, zielona pietruszka, sol, pieprz. W przepisie jest czosnek ale ja go nie dodaje.
  • vre-sna 09.09.19, 23:18
    Wedzona makrela, twarog, zielona pietruszka, kiszony ogorek pokrojony w drobna kostke, koncentrat pomidorowy, majonez.
    Dobre to, ale chyba tluste.
    Proporcje: cala rybka, 150 g twarogu, tak z dwie lyzki majonezu, z lyzeczka vs lyzka koncentratu, ze trzy ogorki srednie, peczek pietruszki.
  • donica35 09.09.19, 23:20
    Pojemniczku twarożku, pojemniczku twarożku zisrnistego grani, puszka tuńczyka, koperek lub szczypiorek lub cebulką, sól, pieprz, troszkę majonezu i najważniejszy składnik, dający specyficzny smak-kilka kropel maggi. Wszystko wymieszać widelcem.
    Wymoczona w alkoholu - rumie, słodkim winie, maladze wątróbka (24 godz) obrana z błonek, potem usmażona z cebulą, zalana alko z moczenia - do wyparowania. Zmiksowana z b. dużą ilością masła.
    Awanturka.
    Usmażone pieczarki, majonez, natka - zmiksować.
  • little_fish 09.09.19, 23:39
    Pierwszy wers twojej wypowiedzi brzmi jak magiczne zaklęcie kulinarne 😂
  • glowa_do_wycierania 10.09.19, 00:17
    big_grin big_grinbig_grin A dalej, jak obietnica udanego wieczoru "Wymoczona w alkoholu - rumie, słodkim winie, maladze ..."
  • donica35 10.09.19, 09:21
    😂
    Tak to jest, jak ufa się słownikowi w telefonie😉
    2 pojemniczku twarożku — jeden zwykły i jeden grani🙂
  • donica35 10.09.19, 09:22
    Pojemniczki!
  • little_fish 10.09.19, 09:25
    😂😂😂
    Się uparł
  • little_fish 09.09.19, 23:27
    Ostatnio moim hitem jest pasta z pieczonych warzyw - papryka, cukinia , czosnek, cebula, dziś dałam jeszcze marchew. Miksuję z odrobiną sera typu feta.
  • mika_p 09.09.19, 23:41
    forum.gazeta.pl/forum/w,567,168532925,168532925,Pasty_kanapkowe_top_waszych_dzieci.html
    --
    Po człowieku, który lubi salceson, można się wszystkiego spodziewać. Alutka Kossoń
  • mikams75 09.09.19, 23:46
    zajrzyj na jadlonomia.com
  • mgla_jedwabna 09.09.19, 23:47
    Posiekane jajko na twardo, namoczone i posiekane rodzynki, odrobina majonezu, curry w proszku, sól i pieprz. Można dodać też zieleniny.
  • magazynka 10.09.19, 04:58
    Jajka na twardo, siekana rukola. siekany czosnek i majonez = to baza.
    Do tego - dowolnie - łodyga selera naciowego drobno siekana, rzodkiewki lub rybki z puszki lub papryka świeża lub siekane paluszki surimi lub suszone pomidory z zalewy lub rybka wędzona lub ... co tam sobie dodasz wink A jeszcze mogą być pieczone buraki lub chrzan z warzywami.
  • kropkacom 10.09.19, 06:57
    Awokado, tofu, masło plus przyprawy. Wszystko do dostania w Lidlu.
  • princy-mincy 10.09.19, 08:21
    Ja uwielbiam hummus, pastę z awokado i zielonego groszku.
    Hummus robię w większych ilościach i oczywiście z tym trochę zachodu, awokado i groszek to chwila moment.
  • mary_lu 10.09.19, 08:24
    Ostatnio pieczona marchew zmiksowana z pieczonym czosnkiem, przyprawy, trochę oliwy, czarnuszka.
  • mama-ola 10.09.19, 08:57
    Podstawą pasty może być słonecznik. Namacza się ziarna w gorącej wodzie na godzinę-dwie albo na noc (jak komu pasuje), a następnie blenderuje na gładko. Dodatki - co kto lubi. Ja lubię czarne oliwki, czarny pieprz, pietruszkę i por.
    Pasty jajeczne są smaczne, ale brzydko pachną. Gdy wiozę taką kanapkę autobusem, to czuję ją i mam wrażenie, że wszyscy czują.
  • bei 10.09.19, 09:06
    Błyskawiczna- fasola z puszki, ugniatacza widelcem (można i blenderem potraktować), i przyprawiasz jak lubisz, ja lubię dużo zieleniny i pieprz.
    Pieczona marchew-przyprawiasz imbirem, pieprzem, zieleniną, można cebulę lub szczypior. Jest już bardzo dobra z samym imbirem.
    Jak masz dobry blender- to blendujesz namoczony w wcześniej słonecznik, plus przyprawy, sam w sobie jest już b dobry.
    Blendowane orzechy-tez moczysz wcześniej.
  • bei 10.09.19, 09:07
    Puszka ryby w pomidorach, zielenina, pieprz
  • bei 10.09.19, 09:08
    Ale się wysiliła, nie czytałam wcześniejszych wypowiedzi, No cóż, od razu wiadomo, ze pasty sprawdzone😊
  • malia 10.09.19, 14:52
    Puszka tuńczyka w oleju, dwa jajka na twardo, mały por posiekany na bardzo drobno, pieprz, troszeczkę majonezu
  • malia 10.09.19, 14:58
    Makrela wedzona, cebula, ogórek kiszony, pieprz, majonez.
    Papryczki białe ( chyba jakoś się nazywaja, ale nie wiem jak) pokroić, poddusić na maśle, dodać sporo czosnku, sól i wystudzić

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka