Dodaj do ulubionych

Prośba o przepisy na grilla elektrycznego.

22.09.19, 13:30
Mąż znalazł w piwnicy coś takiego archiwum.allegro.pl/oferta/grill-elektryczny-duka-900w-i7365639474.html Podobno dostaliśmy to w prezencie 7 lat temu,ale ja w ogóle nie byłam świadoma, że posiadamy taki grill. Instrukcja jest bardzo skąpa w informacje. Mogłabym Was prosić o jakieś przepisy (głównie mięsne) dla noobów z produktów powszechnie dostępnych w polskich marketach. Zależy mi na informacji, jak długo smażyć np. filety drobiowe czy schab. Dzięki z góry.
Edytor zaawansowany
  • mysiulek08 22.09.19, 17:32
    Nasze ulubione sobotnie kolacje smile

    fileciki z kurczaka (rozbite na cienko) niezbyt duze pieczarki (ale tez nie drobnica) same kapelusze, cukinia w niezbyt grube plastry, podobnie baklazan (im mlodsze warzywo tym lepiej), papryka w kawalkach, zolty ser

    rozbite fileciki (albo kawalki piersi, bo to nie moga byc wielke, grube platy) marynujesz w czym

    plyte przecierasz oliwa, rozgrzewasz i kladziesz skladniki, jak dopiecze sie kurczak (czasu nie podam, nigdy nie mierzylam smile) to reszta bedzie dobra, uzupelniasz w miare jedzenia jesli plyta mala, na te patelenki z zestawu kladziesz pokrojony zolty ser, ale tez moze byc brie czy inny, to juz kwestia gustu, w kazdym razie topliwy

    do tego sosy i salsy u nas najwieksze wziecie ma czosnkowy i salsa z mango, ananasa i guacamole

    swieza bagietka smile

    na talerz nakladasz co tam chcesz, pokrywasz to roztopionym serem i jesz.....

    mrauuu

    robie tez saszlyki (kurczak, suszona sliwka, ananas, jak mam to mala mloda cukinia)

    jesli goscie sa bardziej miesozerni od nas to klade dobrze rozbite kawalki schabu czy cienko pokrojona poledwice, jajka kiedys sadzone robilam, ale nie mialam obreczy i sie niekontrolowanie rozlaly

    mam dosc spore raclettte tefala, drugi juz taki sprzet smile wazna jest moc, przy np 700W bedziesz czekac, czekac a i tak bedzie predzej efekt uprozenia a nie zgrilowania

    --
    Podłość ludzka nie zna granic! drastyczne!
  • mysiulek08 22.09.19, 17:33
    jako sprzetu typowego do grilowania nie uzywam, za dlugo trwa, ale jako biesiada kolacyjna jest swietne

    --
    Podłość ludzka nie zna granic! drastyczne!
  • aguar 22.09.19, 17:44
    Dzięki za tak wyczerpujący opis smile
  • mysiulek08 22.09.19, 17:49
    znalazlam fotke z szaszlykami

    http://fotoforum.gazeta.pl/photo/5/xe/yb/ncoj/JLMjByPrPgNB8Lz8eX.jpg

    --
    Podłość ludzka nie zna granic! drastyczne!
  • mysiulek08 22.09.19, 17:53
    i co wazne, ananas z puszki, swiezy ziarnuje mieso

    --
    Podłość ludzka nie zna granic! drastyczne!
  • jezdem-mondry 22.09.19, 17:45
    Do dudy ten grill, bo nie ma odpływu tłuszczu. Zagraci tylko kuchnię i opryska tłuszczem, bo nie ma pokrywki ani regulacji temperatury.
  • mysiulek08 22.09.19, 17:52
    bo to nie jest grill (stosowanie tego slowa przy tym urzadzeniu to lekkie naduzycie) to jest bardziej patelnia, uzywa sie tez nazwy raclette i to juz jest bardziej wlasciwe okreslenie

    sprzet fajny jak ktos lubi sie celebrowac jedzenie smile

    --
    Podłość ludzka nie zna granic! drastyczne!
  • mokka39 22.09.19, 20:39
    to ja się podepnę z prośbą o przepisy bezmięsne

    --
    www.perfumanka.pl
  • mysiulek08 22.09.19, 20:55
    praktycznie kazde warzywo mozna piec na tej patelni, swietne sa, jak pisalam, mlode cukinie, baklazany, papryka, szparagi, pomidorki koktajlowe itp, np sliwki suszone zawiniete w platy cukinii,

    warzywa marynuje w oliwie z dodatkiem ziol, kromki bagietki z maslem czosnkowym tez fajne wychodza

    takie sprzet to raczej, jak pisalam, patelnia niz grill i lepiej sie sprawdza na stole przygotowujac porcje od razu gotowe do jedzenia, prosto z tej patelnii, taka troche zabawa

    --
    Podłość ludzka nie zna granic! drastyczne!
  • molik28 22.09.19, 21:02
    Placek tortilli, posmarować sosem jogurtowym albo majonezem, przyprawy, koperek, poszatkowana pekińska, pomidor, papryka cukinia, mięsko wcześniej zgrilowane, kuukurydza. Zawinąć, zapiec w grilu. Taki domowy kebab na cienkim.
  • molik28 22.09.19, 21:09
    Jeszcze odgrzewam naleśniki z mięsem i pieczarkami. Placki odgrzewam mają i tak tłuszcz w sobie. Zapiekanki z bułki, sera i wędliny. Grzanki z bułki posypanej przyprawą. Filety z kurczaka najłatwiej, warzywa typu cukinia, papryka, bakłażan.
  • nowaczek1 23.09.19, 12:28
    To taka trochę zabawka, do powolnego 'zrób to sam'. 900W mocy to stanowczo mało do porządnego i sprawnego grillowania. Mój elektryczny ma 2500W i to daje radę.
    Ale faktycznie, jakiś serek czy warzywko na stole można na spokojnie podgrzać wink
  • hanusinamama 23.09.19, 12:58
    Ja swojego takiego sprzedałam. Skwierczy pryska...r radością sie pozbyłam. teraz mam takie od doły i od góry, zamykany, z odłpywem tłuszczu.

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka