tryggia Re: Test sznurka 16.10.19, 08:47 Żeby go nie zdać musiałabym mieć 145cm wzrostu 😌 A mam o 14 więcej. Heh, wczoraj robiłam powtórkę z młodszym do klasowki, identyczne działania. -- Hope Odpowiedz Link Zgłoś
tryggia Re: Test sznurka 16.10.19, 08:49 Ale klasówke bym oblala z powodu nieuważności, bo wzrostu mam 169,a to jest 24 cm, nie 14 więcej. -- Hope Odpowiedz Link Zgłoś
bib24 Re: Test sznurka 16.10.19, 08:51 nie napisałaś o 2 podstawowych warunkach - pomiar robi się nie w talii ale na wysokości pępka. tu wam wyjdzie na pewno więcej - pomiar robi się na całkowicie luźnym brzuchu. nie napręża się mięśni, nie wciąga brzucha. różnica pomiędzy tak wykonanym pomiarem a pomiarem w talii na wciągniętym brzuchu może wynieść spokojnie nawet 20 cm. sprawdźcie czy zdacie w takich warunkach pomiarowych. Odpowiedz Link Zgłoś
milva24 Re: Test sznurka 16.10.19, 09:48 A to sprawdzę w domu, bo w talii to spokojnie się zmieszczę i będzie jeszcze z 10 cm zapasu. Odpowiedz Link Zgłoś
jak_matrioszka Re: Test sznurka 16.10.19, 11:30 Tylko kawałek ogladałam, to sie na dokładny opis nie załapałam. Dzieki za podpowiedź! Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Test sznurka 16.10.19, 12:40 > pomiar robi się nie w talii ale na wysokości pępka. tu >wam wyjdzie na pewno więcej Więcej niż gdzie? Talia to jest 2cm powyżej pępka... -- "Nie pogardzaj drugim człowiekiem, dopóki nie poznasz jego historii. A gdy tylko poznasz, to bądź sobą i spluń" niezatapialna-armada.blogspot.com Odpowiedz Link Zgłoś
bib24 Re: Test sznurka 16.10.19, 12:57 memphis90 napisała: > > pomiar robi się nie w talii ale na wysokości pępka. tu >wam wyjdzie n > a pewno więcej > Więcej niż gdzie? Talia to jest 2cm powyżej pępka... > u ciebie. ale ludzie są różnie zbudowani. pępek to miara w miarę uniwersalna. a talia bardziej umowna. Odpowiedz Link Zgłoś
jehanette Re: Test sznurka 16.10.19, 10:22 Dziwna ta metoda, wg niej mogłabym mieć do 88cm w pasie (tzn w talii?) - miałam zdecydowanie mniej, a miałam już lekką nadwagę. -- Error 404 Odpowiedz Link Zgłoś
chocolatemonster Re: Test sznurka 16.10.19, 10:26 Zrobilam. Tylko nie wyszlo bo byl za cienki i spadlam... Sie mnie czarny humor trzyma z rana😁 Jako niska osoba czuje sie dyskryminowana w tym tescie bo wysoka osoba moze wtrynic 3 eklery a ja tylko jednego😁 Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: Test sznurka 16.10.19, 12:03 Zdalam bez problemu.Przecietna kobieta nie ma 82,5 w pasie.W ciazy tylko. -- "Decyzja o poczeciu nazlezy do dziecka. Jak nie zechce, to sie nie pocznie." by plater-2 Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Test sznurka 16.10.19, 12:42 edelstein napisała: > Zdalam bez problemu.Przecietna kobieta nie ma 82,5 w pasie.W ciazy tylko. > Proszę cię, nie rozśmieszaj mnie. Chyba, że weźmiesz średnią ematki, choć i tak nie wierzę. Przeciętna kobieta ma nadwagę i zdecydowanie więcej niż 82,5cm w pasie. Co druga Polka ma BMI powyżej 25, a otyłość brzuszna jest dziś nawet powyżej pewnego wieku normą. I radzę nie nabijać się z kobiet bez talii, bo dopaść może każdą. Wystarczy przekroczyć 40-tkę, zacznie się spadek hormonów i talia może w błyskawiczym tempie znikać. Odpowiedz Link Zgłoś
czarniejszaalineczka Re: Test sznurka 16.10.19, 12:54 Co druga Polka ma BMI powyżej 25 bmi gowno znaczy -- "Emocje, ciepło, tęsknota... wtf? Facet to nie kot, nie trzeba miziac. " Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Test sznurka 16.10.19, 15:30 czarniejszaalineczka napisała: > bmi gowno znaczy Nie do końca. U kobiety wartości powyżej 25 oznaczają zawsze spory kawał tłuszczu, chyba że jest się kulturystką. BMI jest i zostanie wartością orientacyjną, dyskusyjne jest tylko, od kiedy należy zacząć się naprawdę martwić. Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: Test sznurka 16.10.19, 13:40 Bmi nie jest miarodajne, wystarczy pracowac fizycznie albo uprawiac sport. Moje BMiI jest na granicy 25, a nosze rozmiar 38 -- "Decyzja o poczeciu nazlezy do dziecka. Jak nie zechce, to sie nie pocznie." by plater-2 Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Test sznurka 16.10.19, 12:35 Czyli obwód pasa powinien mieć mniej niż wzrost w cm/2, tak? -- "Nie pogardzaj drugim człowiekiem, dopóki nie poznasz jego historii. A gdy tylko poznasz, to bądź sobą i spluń" niezatapialna-armada.blogspot.com Odpowiedz Link Zgłoś
jak_matrioszka Re: Test sznurka 16.10.19, 12:41 Obwód mierzony na wysokości pepka i na luźnym brzuchu. Tego pierwszego nie wiedziałam, drugie wydaje sie być oczywiste. Odpowiedz Link Zgłoś
jak_matrioszka Re: Test sznurka 16.10.19, 12:42 Obwód powinien wynosić maksymalnie połowe wzrostu, jednostka miary obojetna Odpowiedz Link Zgłoś
piekna_remedios4 Re: Test sznurka 16.10.19, 12:46 ło kurła, 81,5 w pasie to ja miałam w 9 miesiącu ciąży -- Cien años de soledad Odpowiedz Link Zgłoś
jak_matrioszka Re: Test sznurka 16.10.19, 13:03 Ja w 7-8 m-cu drugiej ciaży miałam 150cm w obwodzie i to był ostatni raz kiedy sie mierzyłam Już w 4 m-cu jak tylko przekraczałam próg szpitala, to portier łapał za fotel na kółkach i chciał mnie na porodówke wieźć, a pytanie czy to bliźniaki czy może trojaczki było na porzadku dziennym A w pierwszej ciaży po ematkowemu, do porodu jechałam w normalnych spodniach i nawet nie uciskały w pasie. Zreszta wogóle w pierwszej ciaży straciłam kontakt wizualny z własnym brzuchem koło piatego miesiaca, bo biust mi wszystko zasłaniał 😂 Odpowiedz Link Zgłoś
piekna_remedios4 Re: Test sznurka 16.10.19, 14:28 >Już w 4 m-cu jak tylko przekraczałam próg szpitala, to portier łapał za fotel na kółkach i chciał mnie na porodówke wieźć, a pytanie czy to bliźniaki czy może trojaczki było na porzadku dziennym cudowme -- Cien años de soledad Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Test sznurka 16.10.19, 12:53 Czyli jak mam 170 to w talii mam miec 85cm? Bzdura -- wszystkie swinie byly rowne ale niektore byly rowniejsze. a to dlatego ze znaly numer tel do kogo trzeba Odpowiedz Link Zgłoś
turzyca Re: Test sznurka 16.10.19, 13:05 >Czyli jak mam 170 to w talii mam miec 85cm? Bzdura Nie więcej niż 85 cm. W brzuchu. Na wysokości górnych kości biodrowych. To jest wartość maksymalna a nie docelowa. -- "Zaproszenie wykonane jest z białego gładkiego papieru i ma zaokrąglone rogi. Na rzeczenie Klienta rogi mogą pozostać ostre." Odpowiedz Link Zgłoś
amast Re: Test sznurka 16.10.19, 14:06 Miało być w pasie, co większość odczytała jako talię, potem miało być na wysokości pępka, ok, trochę niżej ale nadal w pasie, teraz zeszło na kości biodrowe... do wieczora będzie o najszerszym miejscu tyłka? Nie, nie mam pępka tam gdzie mam biodra... Odpowiedz Link Zgłoś
jak_matrioszka Re: Test sznurka 16.10.19, 14:18 W programie mierzyły ten sznurek osoby ubrane, wiec trudno mi było zlokalizować gdzie maja pepek. Tam gdzie mierzyli, to ja mam talie, akurat Ci na ekranie mieli talie wypukła Z cała pewnościa nie mierzyli w biodrach. Odpowiedz Link Zgłoś
turzyca Re: Test sznurka 16.10.19, 14:25 > Nie, nie mam pępka tam gdzie mam biodra... A biodra od szczytu kości biodrowych odróżniasz? > ści pępka, ok, trochę niżej ale nadal w pasie, teraz zeszło na kości biodrowe.. No ja mam pępek poniżej szczytu kości biodrowych. Czyli dla mnie raczej poszło do góry. Ale proszę, instrukcja obrazkowa prosto z Harvardu: -- Wróżenie z fusów. Odpowiedz Link Zgłoś
turzyca Re: Test sznurka 16.10.19, 14:27 A w sumie to niezły artykuł: www.health.harvard.edu/staying-healthy/taking-aim-at-belly-fat -- Świruska od Krzyżaków. Odpowiedz Link Zgłoś
amast Re: Test sznurka 16.10.19, 14:39 Odróżniam. I pępek mam wyżej. Specjalnie w pracy się rozdziałam, stanęłam przed lustrem i przyjrzałam i porównałam. No wyżej. Odpowiedz Link Zgłoś
m_incubo Re: Test sznurka 16.10.19, 14:23 A Ty zdasz test na inteligencję? W jakim celu rozwijać, zwijać i ciąć sznurki, skoro można podzielić wzrost na pół? Poza tym to i bez sznurka wiadomo, że skoro łatwiej kogoś przeskoczyć niż obejść, to tak, jest "otłuszczony". Odpowiedz Link Zgłoś
julita165 Re: Test sznurka 16.10.19, 15:35 Eeee, taki "liberalny" ten test. 170:2 to 85. Sporo jak na obwód w pasie. Odpowiedz Link Zgłoś
71tosia Re: Test sznurka 16.10.19, 18:54 kompletna bzdura zaklada proporcjonalnosc miedzy obwodem pasa a wzrostem. Szczuple osoby i wyskie i niskie maja podobny obwod brzucha. Odpowiedz Link Zgłoś
Popularne wątki Podliczyłam koszty utrzymania syna na studiach. To aż 3000 zł! Kogo na to stać? Forum: emama Chętnie będzie się ze mną spotykał co jakiś czas na seks, ale związku ze mną nie widzi. Forum: emama REKLAMA Osoby po 40tce zaczynające karierę w nowym zawodzie. Czy to ma sens? Forum: emama Moja mega toksyczna matka umyśliła sobie, że na starość zamieszka ze mną. Forum: emama Czuję się stara i zdaję sobie sprawę, że na wszystko robi się za późno. Czy to życiowa porażka? Forum: emama