laaisa 26.10.19, 16:31 Znajoma z pracy powiedziała mi, że na swoje urodziny nie chce dostać kwiatka, woli czekoladki. Tylko, że ja nie planowałam nic jej nie wręczać! Teraz powinnam kupić te czekoladki? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ajriszka Re: Znajoma zarzyczyła sobie prezent na urodziny. 26.10.19, 23:06 Zarzygała...pasuje Odpowiedz Link Zgłoś
double-facepalm Re: Znajoma zarzyczyła sobie prezent na urodziny. 26.10.19, 23:11 nawet rymuje sie z 'zażądała' (tylko troche inny przypadek gramatyczny) Odpowiedz Link Zgłoś
odnawialna Re: Znajoma zarzyczyła sobie prezent na urodziny. 26.10.19, 16:33 skoro nie planowałaś nic jej nie wręczać, to planowałaś wręczyć coś, więc dlaczego nie czekoladki? Odpowiedz Link Zgłoś
laaisa Re: Znajoma zarzyczyła sobie prezent na urodziny. 26.10.19, 16:37 Nic poza życzeniami. Odpowiedz Link Zgłoś
summerland Re: Znajoma zarzyczyła sobie prezent na urodziny. 26.10.19, 16:38 Moze jej chodzili o taki wspolny prezent. Nie skladacie sie jak sa czyjes urodziny czy imieniny? Odpowiedz Link Zgłoś
laaisa Re: Znajoma zarzyczyła sobie prezent na urodziny. 26.10.19, 16:41 No właśnie nie. Nawet nie wiem kiedy w ogóle je obchodzi. Dowiem się dopiero z powiadomienia na fb Odpowiedz Link Zgłoś
betty_bum Re: Znajoma zarzyczyła sobie prezent na urodziny. 26.10.19, 16:50 Ale to pierwsze jej urodziny w tej pracy, pierwsze kogokolwiek w firmie? Macie chyba jakieś zwyczaje, a jeśli ona przyszła z innej organizacji, z innymi zwyczajami, to może niechcący przestrzeliła. Odpowiedz Link Zgłoś
laaisa Re: Znajoma zarzyczyła sobie prezent na urodziny. 26.10.19, 16:59 Fakt. Jest nowa. Co więc kupić jej te czekoladki? U nas jest taki zwyczaj, że nie obchodzi się żadnych indywidualnych świąt. W dzień imienin bierze się wolne. Dyrektor jest przeciwny wszelkim ciastom i imprezom w czasie pracy bo ponoć w przeszłości i jakiś alkohol się pojawiał więc jest zakaz. Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: Znajoma zarzyczyła sobie prezent na urodziny. 26.10.19, 17:12 jeśli robi takie błędy ortograficzne, to słownik Odpowiedz Link Zgłoś
laaisa Re: Znajoma zarzyczyła sobie prezent na urodziny. 26.10.19, 17:14 Przecież się zreflektowałam. Odpowiedz Link Zgłoś
double-facepalm Re: Znajoma zarzyczyła sobie prezent na urodziny. 26.10.19, 23:07 simply_z napisała: > jeśli robi takie błędy ortograficzne, to słownik slownik to chyba dla watkodajki albo cos do cwiczenia refleksu to jeszcze przed nami Odpowiedz Link Zgłoś
betty_bum Re: Znajoma zarzyczyła sobie prezent na urodziny. 26.10.19, 17:13 Ja bym kupiła na znak pokoju i wytłumaczyła jakie zasady panują w firmie. Na branie dnia wolnego w dniu umienin w życiu bym sama nie wpadła i nie brałabym, bo dla mnie to strata urlopu. Odpowiedz Link Zgłoś
laaisa Re: Znajoma zarzyczyła sobie prezent na urodziny. 26.10.19, 17:20 Jest niepisany rozkaz odgórny. Bywało tak, że na imieninach p Zofii feta przy serniu trwała cały dzień, a u p Waldka chłopy się napili. Stąd ten pomysł. Odpowiedz Link Zgłoś
claudel6 Re: Znajoma zarzyczyła sobie prezent na urodziny. 17.11.19, 02:01 jezu, jakie patologiczne miejsce pracy Odpowiedz Link Zgłoś
mamtrzykotyidwa Re: Znajoma zarzyczyła sobie prezent na urodziny. 26.10.19, 18:54 To czemu jej od razu o tym nie powiedziałaś, że u was jest zakaz obchodzenia urodzin i w związku z tym, ani kwiatka, ani czekoladek nie dostanie? Ale że na dzień imienin może za to wziąć wolne? Odpowiedz Link Zgłoś
anika772 Re: Znajoma zarzyczyła sobie prezent na urodziny. 26.10.19, 19:18 "W dzień imienin bierze się wolne." I ludzie potulnie tracą dzień urlopu z powodu fanaberii dyrektora..? Odpowiedz Link Zgłoś
koronka2012 Re: Znajoma zarzyczyła sobie prezent na urodziny. 26.10.19, 20:33 laaisa napisała: > Fakt. Jest nowa. Co więc kupić jej te czekoladki? U nas jest taki zwyczaj, że > nie obchodzi się żadnych indywidualnych świąt. W dzień imienin bierze się wolne > . Dyrektor jest przeciwny wszelkim ciastom i imprezom w czasie pracy bo ponoć w > przeszłości i jakiś alkohol się pojawiał więc jest zakaz. To trzeba jej to było powiedzieć, zamiast teraz rozkminiać. I po co dodajesz przypadkowe osoby do FB? Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: Znajoma zarzyczyła sobie prezent na urodziny. 27.10.19, 13:15 laaisa napisała: > U nas jest taki zwyczaj, że > nie obchodzi się żadnych indywidualnych świąt. > Dyrektor jest przeciwny wszelkim ciastom i imprezom w czasie pracy I to jej należy jak najszybciej powiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
sabciasal Re: Znajoma zarzyczyła sobie prezent na urodziny. 20.11.19, 10:25 Nie mów, ze ludzie marnują dzień urlopu bo dyrektor ma obsesje. Odpowiedz Link Zgłoś
agonyaunt Re: Znajoma zarzyczyła sobie prezent na urodziny. 26.10.19, 17:12 Nie, nie powinnaś. A komunikat potraktuj jak każdy inny typu "wolę pomidorową z ryżem od tej z makaronem" - zwykłe info, nie znaczy, że od razu lecisz po garnek. Odpowiedz Link Zgłoś
laaisa Re: Znajoma zarzyczyła sobie prezent na urodziny. 26.10.19, 17:15 Czekoladę jeśli już. Odpowiedz Link Zgłoś
scarlett74 Re: Znajoma zarzyczyła sobie prezent na urodziny. 26.10.19, 17:34 Aaa, to nie będzie kawusi i finito😉 Czekoladę bym kupiła, co by nowa nabrała masy i wygryzła grubą z księgowości...🍫 Odpowiedz Link Zgłoś
korag100 Re: Znajoma zarzyczyła sobie prezent na urodziny. 26.10.19, 22:58 Jak można planować nic ? Odpowiedz Link Zgłoś
zwinka055 Re: Znajoma zarzyczyła sobie prezent na urodziny. 16.11.19, 14:07 nie masz takiego obowiązku Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Znajoma zarzyczyła sobie prezent na urodziny. 16.11.19, 15:22 Nie musisz. Odpowiedz Link Zgłoś
lumeria Re: Znajoma zarzyczyła sobie prezent na urodziny. 17.11.19, 02:09 Jeśli ją lubisz, to kup jej jedną symboliczną urodzinową czekoladkę - i zostaw na biurku. Odpowiedz Link Zgłoś
Popularne wątki Podliczyłam koszty utrzymania syna na studiach. To aż 3000 zł! Kogo na to stać? Forum: emama Chętnie będzie się ze mną spotykał co jakiś czas na seks, ale związku ze mną nie widzi. Forum: emama REKLAMA Osoby po 40tce zaczynające karierę w nowym zawodzie. Czy to ma sens? Forum: emama Moja mega toksyczna matka umyśliła sobie, że na starość zamieszka ze mną. Forum: emama Czuję się stara i zdaję sobie sprawę, że na wszystko robi się za późno. Czy to życiowa porażka? Forum: emama