Dodaj do ulubionych

Kulinarnie...

05.11.19, 23:28
Makrela, czosnek, suszone pomidory, sok z cytryny.
Czy to zblenderowane bedzie pasta do chleba czy dodac do tego jakis "sklejacz" typu majonez?
Obserwuj wątek
    • ga-ti Re: Kulinarnie... 05.11.19, 23:36
      Ja bym nie blendowała, czosnek wycisnąć, pomidory posiekać, rybę rozgnieść widelcem, ewentualnie troszkę majonezu albo keczupu (co wolisz), albo oleju. Ja robię makrelę rozgniecioną widelcem, cebulkę drobno posiekaną, pieprz i oleju troszkę.
      Takie gładkie masy jakoś średnio mi podchodzą, ale co kto lubi wink
        • niu13 Re: Kulinarnie... 05.11.19, 23:47
          Ja też z jajkiem i cebulką. Twoja kompozycja wydaje mi się zbyt kwaśna- sok z cytryny z suszonymi pomidorami to za dużo grzybów w barszcz. Ale same pomidory z odrobiną zalewy świetna myśl. U mnie ryba z pomidorami zawsze z natką.
      • mikams75 Re: Kulinarnie... 06.11.19, 00:00
        ogorek kiszony jeszcze pasuje do tej kombinacji.
        Tez bym wolala rozdziobane widelcem. Choc lubie konsystencje past to taka rybna papka jakos mi sie nie podoba.
    • sylwia1607 Re: Kulinarnie... 05.11.19, 23:58
      Ja robie z dodatkiem ogorka kiszonego, czerwonej papryki i cebuli. Wszystko drobno siekam a makrele rozdrabiam widecem dodaje lyzke majonezu i duzo swiezo zmielonego pieprzu.
      • mikams75 Re: Kulinarnie... 06.11.19, 00:02
        niemal identycznie robie, ale zamiast papryki dodaa drobno posiekana natke. Ale z papryka tez przetestuje.
        A ogorka kiszonego albo kroje, albo klade plasterki na wierzch na kanapce.

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka