Dodaj do ulubionych

Stare czy nie

24.11.19, 08:56
Czy mozna jesc mieso jesli jest pakowane surowe kurczak kupiony z lodowki markecie wychodzi data za dwa dni a jak zamroze to moge je jesc za miesiac ? Czy bedzie zepsute ?
Obserwuj wątek
    • flegma_tyczka Re: Stare czy nie 24.11.19, 09:23
      Nie kupuj mięsa z marketu. Znajdź dobry mięsny. Lepiej kupić trochę mniej mięsa, ale dobrej jakości, a nie marketowej paszy.

      --
      Jak mnie nie lubisz to wpłać na tę naprawdę chorą kobietę, matkę dwójki dzieci. Na 20-letnią Nunię która wybiła zęby po pijaku w ciągu 2 dni wpłacono 10000 zł, a ta realnie chora kobieta nie może zebrać 3000 zł na leczenie oczu! E-matki nie dajcie się prosić.
      zrzutka.pl/na-dalsze-leczenie-po-obuocznym-odwarstwieniu-siatkowki
      • kamin Re: Stare czy nie 24.11.19, 09:41
        Co to jest dobry mięsny? Osiedlowe sklepiki mają ten sam chłam ci markety- mięso z przemysłowej produkcji, od umęczonych zwierząt faszerowanych sztuczną karmą i antybiotykami. Market jako hurtowy odbiorca ma niższe ceny zakupu, ale źródła towaru są te same.
        • flegma_tyczka Re: Stare czy nie 24.11.19, 10:39
          Nie wszystkie mają mięso z przemysłowej produkcji.

          --
          Jak mnie nie lubisz to wpłać na tę naprawdę chorą kobietę, matkę dwójki dzieci. Na 20-letnią Nunię która wybiła zęby po pijaku w ciągu 2 dni wpłacono 10000 zł, a ta realnie chora kobieta nie może zebrać 3000 zł na leczenie oczu! E-matki nie dajcie się prosić.
          zrzutka.pl/na-dalsze-leczenie-po-obuocznym-odwarstwieniu-siatkowki
          • kamin Re: Stare czy nie 24.11.19, 12:05
            Możesz podać przykłady? Gdzie można kupić mięso z hodowli domowych, od krów które pasły się na łące i świń, które mieszkały w chlewiku? Jaka jest.cena tego mięsa? Kilogram kurczaka z przydomowych hodowli kosztuje 30-50zł. Jak myślisz, ile osób stać na taki wydatek i jak długo takie mięso czeka w sklepie na nabywcę? Pisałaś kiedyś, że biedna jesteś. Naprawdę stać cię na stałe spożywanie mięsa nie pochodzącego z chowu przemysłowego? Czy po prostu płacisz o 20 procent więcej za złudzenia, że kupujesz coś lepszego niż kurczak na tacce z marketu?
      • hrabina_niczyja Re: Stare czy nie 24.11.19, 12:00
        Co za bzdura. Mam dwa markety, w których mięso jest rozbierane na bieżąco. W sensie przyjeżdża tusza i kroją. W mięsnym? W mięsnym to Pani Krysia tydzień takiego kurczaka potrafi sprzedawać.
        • ana119 Re: Stare czy nie 26.11.19, 08:34
          Haha lokalny rolnik i 3 świnki. Nie znasz obecnych procedur hodowli świń.
          Warto szukać produktów dobrej jakości, są tylko trzeba zadać sobie trud ustalenia źródła. Można też jeść mniej mięsa na korzyść produktów nieprzetworzonych. Mięso jedzone codziennie nie robi dobrze dla organizmu a już karmione pasza z antybiotykami to już kosmos

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka