Dodaj do ulubionych

Miód i cukier - przepis

19.12.19, 08:23
W podanym niżej przepisie na pierniczki jest miód i cukier. Zastanawia mnie ten cukier w przepisie, skoro jest miód to może można z niego (cukru)zrezygnować? Cży poza slodyczą wpływa jakoś inaczej na wypiek?
A jak pierniczki mają być lukrowane to już w ogóle chyba ten cukier jest nadmiarowy? Jak myślicie?
Obserwuj wątek
    • szafireczek Re: Miód i cukier - przepis 19.12.19, 09:01
      Wypiek z samego miodu jest droższy smile no i miody są różne - inaczej smakuje np. akacjowy, a inaczej nawłociowy. Można więc zmienić smak wypiekusmile
      Cukier daje jednoznacznie słodkość, ma jednak znaczenie jego struktura - puder, drobny, kryształ...Są ciasta, z reguły kruche i półkruche, gdzie dodanie cukru więcej niż trochę - powoduje ich stwardnienie, co przeczy ich idei, czyli kruchoścismile

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka