Gazeta.pl   Forum   Regionalne   Pomorskie   Trójmiasto   Gdańsk-Sopot-Gdynia   Taki sobie...

Taki sobie fryzjer z Nie-Pogodnego osiedla

Autor: akestia12 23.01.12, 10:20
Na początku zaznaczam, że piszę ten wątek baaaaardzo subiektywnie.
W grudniu postanowiłam pójść do fryzjera. Mój wybór padł na Pana nazwijmy go "RYŚ" na jednym z gdańskich "nowych osiedli". Umówiona wcześniej przyszłam punktualnie. Wchodząc do "salonu" (choć trudno tą klitkę tak nazwać a może nazwa to atelier?? żart:) Pan kończył obsługę dwóch klientek. Trochę zdziwiło mnie, że na kanapie siedzi sobie Pani z dopiero co nałożoną farbą na włosy. Co się okazało, to była Rysia znajoma. Pan poprosił mnie na fotel, spytał czy nakładamy kolor, po czym sam go mi wybrał lakonicznie dopytując co ja na to. Zamiast wysłuchać co mam do powiedzenia rozmawiał ze swoją znajomą. Po nałożeniu farby Ryś kazał mi zejść z fotela a sam wziął i wyszedł z koleżanką na papierosa zostawiając mnie samą na ok 30min. Jak już raczył wrócić nie zaszczycił mnie nawet jednym słowem tylko zajął się ów koleżanką. Dopiero jak spytałam czy mam tak długo jeszcze siedzieć bo mnie głowa już boli zaczął trochę szybciej kończyć obcinanie włosów swojej koleżanki. Wziął mnie na mycie i co, nałożył mi odżywkę i kazał siedzieć z mokrą głową przez następne 30min kiedy to układał włosy swojej znajomej ;P W Atelier było z 18 stopni wiec było mi po prostu zimno a na moje protesty nie reagował. Trochę trudno też zacząć się kłócić kiedy "fryzura jeszcze do robienia". Kiedy już fryzura koleżanki była gotowa Ryś zajął się mną. Obcinanie i suszenie trwało... 15min po czym Ryś mnie skasował i życzył Wesołych Świąt. No cóż gdybym wiedziała, że Ryś ma z głębokim poważaniu "nowych" klientów to bym nie poszła, ale to wie się dopiero po fakcie. Dlatego jeśli nie jesteś znajomym Rysia to nie idź do niego bo i tak Cie nie wysłucha....
I to by było na tyle... Chyba nigdy nie zrozumiem "artystów".
Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane
Poleć tę wypowiedź znajomemu
  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne
Pokaż wszystkie

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Ostatnio odwiedzane wątki

Zaloguj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.