Gazeta.pl   Forum   eDziecko   edziecko   Niemowlę   Ratunku, moja 2miesięczna córcia nie ch...

Ratunku, moja 2miesięczna córcia nie chce zasypiać

Autor: dziewczyna_z_p-c 27.07.11, 21:14
Dodaj do ulubionych zarchiwizowany
Poradźcie proszę co zrobić. Mam 2miesięczną córeczkę i wielki problem z usypianiem jej wieczorami. Próbowałam już chyba wszystkiego i czasami po paru godzinach coś się sprawdzi, ale jestem już strasznie zmęczona. Wieczorne usypianie zajmuje przeciętnie 2 godziny. Mała wieczorami jest kąpana kolo 19-20 a później karmiona. Nawet jak w trakcie karmienia sobie zamknie oczka to i tak jak skończy jeść i puści pierś to się przebudza po chwili i nie ma mowy, żeby chciała zasnąć. Nie pomaga noszenie na rączkach, wożenie w wózeczku, śpiewanie, lulanie, smoczek nic poprostu. Widać po niej, że jest strasznie zmęczona, bo popłakuje, marudzi , oczka jej się zamykają ale nie ma mowy, żeby zasnęła mocniejszym snem. Czasami przysypia na 1,5-3 minut po czym wypuszcza smoka i znowu zabawa w nerwowe ciućkanie smoka, przysypianie i kolejna pobudka. Ostatecznie obie padamy już zmęczone jakoś kolo 23. O zasypianiu w kołysce nie ma mowy, ale nawet nie o to chodzi, mała do tej pory spała z nami w łóżku, dopiero jak zaśnie snem głębokim to odkładam ja do kołyski. Ale czy da się skrócić okres usypiania dziecka, zazdroszczę tym, co piszą, że dzieci usypiają po paru minutach
Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane
Poleć tę wypowiedź znajomemu
  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne
Pokaż wszystkie

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Ostatnio odwiedzane wątki

Zaloguj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.