kwiatek1980 05.04.06, 18:42 Moja miesieczna corka, bardzo lubi lezec i ruszac intensywanie nogami i rekami, po karmieniu lubi tak lezec i fikac godzinke. Czy to jest normalne zachowanie niemowalkow? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
martajoanna1 Re: Niemowle - rusza nogami i rekami 05.04.06, 18:46 Moim zdaniem jak najbardziej. Jeśli nie płacze i nie pręży się to znaczy, że jest ok. Dojrzewa dziewczynka ) Odpowiedz Link Zgłoś
rita75 Re: Niemowle - rusza nogami i rekami 05.04.06, 18:47 > Moja miesieczna corka, bardzo lubi lezec i ruszac intensywanie nogami i > rekami, po karmieniu lubi tak lezec i fikac godzinke. Czy to jest normalne > zachowanie niemowalkow? nie, trzeba to leczyc, najlepej zaczynajac od mamusi. -- forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=37532 Odpowiedz Link Zgłoś
martajoanna1 Re: Niemowle - rusza nogami i rekami 05.04.06, 18:51 A czemu tyle jadu, dziewczyna zadała pytanie, przecież nikt Ci nie kazał czytać, a tym bardziej odpisywać mądralo. Odpowiedz Link Zgłoś
rita75 Re: Niemowle - rusza nogami i rekami 05.04.06, 19:00 > A czemu tyle jadu, dziewczyna zadała pytanie, przecież nikt Ci nie kazał czytać > , > a tym bardziej odpisywać mądralo. nie moglam sie oprzec, czego ci ludzie nie wymysla- wyobrazilam sobie mamuske, ktora zaczela krepować dziecko, bo fika nozkami i raczkami- z reguly udaje mi sie powstrzymac, dzisiaj niestety nie udalo sie<lol> ))))) -- forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=37532 Odpowiedz Link Zgłoś
kwiatek1980 Re: Niemowle - rusza nogami i rekami 05.04.06, 19:04 rita75 napisała: > > > nie moglam sie oprzec, czego ci ludzie nie wymysla- wyobrazilam sobie mamuske, > ktora zaczela krepować dziecko, bo fika nozkami i raczkami- > z reguly udaje mi sie powstrzymac, dzisiaj niestety nie udalo sie<lol> > ))))) Nie krepuje dziecka, ono sobie lezy i kopie nozkami do woli (pod pieluszka), tylko robi to tak intensywnie, ze moze to czlowieka zastanowic... -- tickers.baby-gaga.com/p/boa055pb___.png Odpowiedz Link Zgłoś
rita75 Re: Niemowle - rusza nogami i rekami 05.04.06, 19:06 > tylko robi to tak intensywnie, ze moze to czlowieka zastanowic... co tu dziwnego- dziecko fika- bo to jego praca -- forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=37532 Odpowiedz Link Zgłoś
mama_idalki Re: Niemowle - rusza nogami i rekami 05.04.06, 18:57 No chyba gorzej by było jakby nie ruszało, nie.. ? -- Idalka ma już.. Bo nie ma większej miłości niż ta.. Odpowiedz Link Zgłoś
kwiatek1980 Re: Niemowle - rusza nogami i rekami 05.04.06, 19:01 Nie chodzilo mi o uszczypliwe odpowiedzi, tylko o odpowiedzi mam, ktore takze maja tak ruchliwe niemowlaki. Corka bardzo lubi lezec bez pieluchy i fikac nozkami. Przykrywam ja pieluszkami, ale ona bardzo silnie je skopuje. w ogole w dzien bardzo malo spi, lubi bujanie i noszenie, mozna ja uspac, ale ona jest z tych niemowlaczkow, co tak sobie lubia sen, wola fikanie ;0 - tickers.baby-gaga.com/p/boa055pb___.png Odpowiedz Link Zgłoś
rita75 Re: Niemowle - rusza nogami i rekami 05.04.06, 19:02 kazde, zdrowe dziecko fika- nie wiedzialas? -- forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=37532 Odpowiedz Link Zgłoś
kwiatek1980 Re: Niemowle - rusza nogami i rekami 05.04.06, 19:06 rita75 napisała: > kazde, zdrowe dziecko fika- nie wiedzialas? Ach te idealne i przemadrzale mamy z forum gazety.pl, ze tez nie mogla sie powstrzymac... -- tickers.baby-gaga.com/p/boa055pb___.png Odpowiedz Link Zgłoś
rita75 Re: Niemowle - rusza nogami i rekami 05.04.06, 19:08 > Ach te idealne i przemadrzale mamy z forum gazety.pl, ze tez nie mogla sie > powstrzymac... nie szukaj problemow, tam gdzie ich nie ma, a tez bedziesz idealna ))) -- forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=37532 Odpowiedz Link Zgłoś
rita75 Re: Niemowle - rusza nogami i rekami 05.04.06, 19:01 > No chyba gorzej by było jakby nie ruszało, nie.. ? sztywne jest the best -- forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=37532 Odpowiedz Link Zgłoś
zona_mi Rita 05.04.06, 19:33 Nie wystarczyła ci jedna uszczypliwa odpowiedź? Musisz drążyć? -- Figa z makiem, z pietruszką. Odpowiedz Link Zgłoś
rita75 Re: Rita 05.04.06, 19:35 > Nie wystarczyła ci jedna uszczypliwa odpowiedź? Musisz drążyć? > nie draze- wyjasniam -- forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=37532 Odpowiedz Link Zgłoś
asia06 Re: Niemowle - rusza nogami i rekami 05.04.06, 19:36 Zachowanie jak najbardziej normalne, jeśli dziecko pogodne jak zazwyczaj. Odpowiedz Link Zgłoś
martajoanna1 Re: Niemowle - rusza nogami i rekami 05.04.06, 22:50 Nie napisała Ci, że moja 4,5 miesiąca tak przebiera nóżkami i wali piętkami o podłogę jak leży na macie albo o pałąk leżaczka, że czasami boję się, że sobie pięty poodbija)))) Odpowiedz Link Zgłoś
martina.15 Re: Niemowle - rusza nogami i rekami 05.04.06, 23:36 tak- a czemu niby mialoby nie byc? -- Hanusia tu... i tu też Odpowiedz Link Zgłoś
iwonagos Re: Niemowle - rusza nogami i rekami 06.04.06, 00:45 Wiecie co, to nie chodzi o to, że ktoś robi uszczypliwe uwagi, czy nie. Ale tak szczerze mówiąc - zastanawiający post... Jak można się dziwić, że niemowle rusza nogami i rękami. Bogu dziękować, że rusza. Odpowiedz Link Zgłoś
pati775 Re: Niemowle - rusza nogami i rekami 06.04.06, 09:17 jak sie jest mama pierwszy raz to to co dla Was super doswiadczone mamy jest NORMALNE poczatkujace mamy moze ZASTANAWIAC i nic w tym dziwnego ze dziewczyna pyta w koncu nie jest matka 30 lat i to nie jej 25 dziecko a Ty Rita jestes wredna a Twoj tekst ze tylko wyjasniasz jest cyniczny jak masz niewyparzony jezyk i nie mozesz sie powstrzymac od tego typu komentarzy do mlodych mam to policz sobie do 10 i zamknij watek wszystkim bedzie przyjemniej - tak tez sie nie moglam powstrzymac !!!!!!!! -- Licznik Synka wrześniowa mama 2005 Odpowiedz Link Zgłoś
kwiatek1980 Re: Niemowle - rusza nogami i rekami 06.04.06, 09:46 Dzieki za zyczliwe posty ))), mam jeszcze jedno pytanko, czy to norma ze niemowlaki maja nonstop niedomknieta usta. Pytam bo do pediatry mam wizyty dopiero na 12.04. a troche mnie to niepokoi. Odpowiedz Link Zgłoś
pati775 Re: Niemowle - rusza nogami i rekami 06.04.06, 10:18 kwiatuszku nie doszukuj sie wiem ze to poczatki i patrzysz na swoje dziecko badawczo bo zarowno Ty dla niego jak ono dla Ciebie to zupelna nowosc )) na pewno wszytsko jest ok za nie dlugo bedziesz miala swietna intuicje i dokonale bedziesz wiedzial jak cos bedzie naprawde nie tak z tymi ustami to nie wiem co Ci odpowiedziec bo nigdy sie nad tym nie zastanawialam i nie zwracalam na to uwagi ale na pewno do czasu wizyty u pediatry nic sie nie wydarzy i mozesz ja o to spytac podsylam fajna strone o rozwoju dziecka poczytaj podziel przez dwa i wiecej dystansu a bedzie dobrze www.lmm.pl/porady/karmienie/noworodek.html www.tik-tak.pl/ www.dzieckook.pl/ www.twojadieta.pl/dz.php kobieta.gazeta.pl/edziecko/0,0.html www.wszystkodladziecka.pl/ www.maluchy.pl/ pozdrawiam serdecznie -- Licznik Synka wrześniowa mama 2005 Odpowiedz Link Zgłoś
falka32 Re: Niemowle - rusza nogami i rekami 06.04.06, 12:06 hmm, jeżeli ta mama jest tak niedoświadczona, że się zastanawia, czy to normalne, że niemowlę się rusza, to ja bym się zastanawiała, czego ona jeszcze nie wie o niemowlętach. Może nie wie, że muszą jeść? Brzmi to zgryźliwie, ale też pytanie jest tak absurdalne, że trudno podejść poważnie i zwalać to na niedoświadczenie. -- Father, why are all the children weeping? They are merely crying, son. O, are they merely crying, father? Yes, true weeping is yet to come. Odpowiedz Link Zgłoś
myszkina1 Re: Niemowle - rusza nogami i rekami 06.04.06, 12:36 Gdybyście czytały uważanie post Kwiatka to byście zauważyły, że dziewczyna się nie pyta, czy to dobrze, że dziecko się rusza, tylko czy to dobrze, że się rusza tak bardzo intensywnie. A to różnica. Mój Maluszek tez tak ciągle energicznie wymachuje rączkami i nóżkami uderzając się o podłogę i o inne przedmioty które są w zasięgu tych machających kończynek. A neurolog okreslił to jako nadpobudliwość i zadał ćwiczenia, które przy okazji leczenia wzmożonego napięcia mięśniowego mają dzieciaczka troszkę wyciszyć. Tyle, że ten naurolog należy do tych lekarzy, którzy szukają dziury w całym. Więc się nie przejmuję (oczywiście nie przejmuje się tym wymachiwaniem, a przejmuję się WNM). A Ty, Kwiatku, nie bierz sobie do serca postów "złośliwic". I nie analizuj tak szczegółowo swojego dziecka, bo popadniesz w paranoję i hipochondrię (tak jak ja). Po pierwsze każde dziecko macha nóżkami i rączkami, więc Twoje jest zupełnie pod tym względem zapewne normalne. A co do uchylonych ust - nie wiem, ale jak patrzę na mojego, to widzę, że ciągle ma tę buźkę "rozdziawioną". Ale sprawdzałam - oddycha przez nos, więc te uchylone usta nic nie znaczą w naszym przypadku. Odpowiedz Link Zgłoś
thesaloniki Re: Niemowle - rusza nogami i rekami 06.04.06, 17:01 takie malutkie krasnale maja nieskoordynowane ruchy kończyn /skutkiem czego maja podrapane twarzyczki/. wynika to z cech nierozwinietego jeszcze mozgu. najpierw dzieciak zaczyna kontrolowac swoja glowke a potem raczki i nozki. Odpowiedz Link Zgłoś
iwonagos Re: Nie no, śmiać mi się chce... 06.04.06, 17:12 To pachnie prowokacją... Ja tam złośliwa nie jestem, ale najpierw kobitka pyta, czy normalne jest to, że niemowlę RUSZA się, a teraz czy śpi z niedomkniętymi ustami. No bez przesady. Ja rozumiem, że ktoś ma wątpliwości, ALE TAKIE??? Ja samam mam ich wiele, ale na to nie wpadłabym. Odpowiedz Link Zgłoś
Popularne wątki Podliczyłam koszty utrzymania syna na studiach. To aż 3000 zł! Kogo na to stać? Forum: emama Chętnie będzie się ze mną spotykał co jakiś czas na seks, ale związku ze mną nie widzi. Forum: emama REKLAMA Osoby po 40tce zaczynające karierę w nowym zawodzie. Czy to ma sens? Forum: emama Moja mega toksyczna matka umyśliła sobie, że na starość zamieszka ze mną. Forum: emama Czuję się stara i zdaję sobie sprawę, że na wszystko robi się za późno. Czy to życiowa porażka? Forum: emama