agnieszkamodras 19.12.06, 18:05 Może to głupie pytanie, ale serio nie wiem co zakładać napierw. A jak na to jeszcze będą spodenki? I jeszcze jedno pytanie, czy te rajstopki nie "gryzą" dzieci i nie powodują płaczu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
assia34 Re: body na rajstopki czy na odwrót? 19.12.06, 18:11 Zdecydowanie najpierw body a pozniej rajstopki..pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
choccolatte3 Re: body na rajstopki czy na odwrót? 19.12.06, 18:12 Ja nakładam body bezpośrednio na pampersika, a na to rajstopki. Gryźć chyba nie gryzą skoro się dzieci nie drapią ani nie marudzą. Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: body na rajstopki czy na odwrót? 19.12.06, 18:36 oczywiscie rajstopki i na rajstopkach zapiete body szczegolnie, kiedy maluch zaczyna sie juz przemieszczac jest to praktyczne a rasjtopki kupuj z bawelny nie beda nigdzie gryzly -- @|@ Odpowiedz Link Zgłoś
kaasma Re: body na rajstopki czy na odwrót? 19.12.06, 18:38 u nas body i na to rajstopki -- b1.lilypie.com/rr-cp1.png Odpowiedz Link Zgłoś
kanaviosta Re: body na rajstopki czy na odwrót? 19.12.06, 18:50 u naszej córki bodziak zawsze pod rajstopami. ale to raczej ze względów estetycznych i dlatego, że gumka od rajstop uwierałaby Małą w brzuch. poza tym, nogawki, niezaleznie od tego czy rajstopy zsuwały się z brzucha czy nie, i tak ciągle były przydeptywane, więc zakładanie body na rajstopy mijałoby sie z celem. sprawdziły się raczej miękkie kapciochy. -- Jula Odpowiedz Link Zgłoś
moniaolsz Re: body na rajstopki czy na odwrót? 19.12.06, 22:29 Rajstopki na body. -- Krzyś Nasze szczęście Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkamodras Re: body na rajstopki czy na odwrót? 20.12.06, 09:28 6:1 dla rajstopek na body Przez 6 dni bede robic jedna opcje a przez jeden druga. pozdrawiam i dziekuje. Odpowiedz Link Zgłoś
choccolatte3 Re: body na rajstopki czy na odwrót? 20.12.06, 11:55 Świetne rozwiązanie Odpowiedz Link Zgłoś
beatazet Re: body na rajstopki czy na odwrót? 20.12.06, 17:03 Witam. U nas tez body na pampersa i na to rajstopki. Nic nam nigdy nie spadało chociaz dziecko biega czasem po domu w rajstopkach -- Magda www.republika.pl/magda05 Odpowiedz Link Zgłoś
tina1234 Re: body na rajstopki czy na odwrót? 20.12.06, 21:51 U nas body na rajstopki. Julkę nic nie uwiera i body nie spadają i moim zdaniem ładniej to wygląda. Oczywiście nie wygląd ale wygoda się liczy. -- Moja Juleczka Odpowiedz Link Zgłoś
inia33 Re: body na rajstopki czy na odwrót? 20.12.06, 22:42 nigdy mi do głowy nie przyszło zakładać body NA rajstopki, hmmm -- Maja moje kudłatki Odpowiedz Link Zgłoś
anulaaa Re: body na rajstopki czy na odwrót? 21.12.06, 00:22 mi też nie zawsze body i dopiero rajstopki-wg mnie to ładnie ygląda -- Lenka i Lenka Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: body na rajstopki czy na odwrót? 21.12.06, 08:43 'body nie spadaja'? a w ogole jest taka opcja zeby BODY spadalo? moim zdaniem to wyglada mniej wiecej tak samo jakbym zalozyla majtki na rajstopy....czyli, hmmm....nieciekawie -- Nasze Szczęście Mateusz Aleksander, ur 30.01.2005, godz.14.00 Matus ma... Odpowiedz Link Zgłoś
dragon_fruit Re: body na rajstopki czy na odwrót? 21.12.06, 10:10 złe skojarzenie! to wyglada jak stroj do aerobicu z lat 80tych a'la Jane Fonda-gacie na getrach -- Milenka Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: body na rajstopki czy na odwrót? 21.12.06, 10:29 Fakt!! hehehe -- Nasze Szczęście Mateusz Aleksander, ur 30.01.2005, godz.14.00 Matus ma... Odpowiedz Link Zgłoś
tina1234 Re: body na rajstopki czy na odwrót? 21.12.06, 15:17 Źle zrozumiałaś to rajstopki spadaja, dlatego zakładam na wierzch bopdy, żeby rajstopki się nie zsuwały. I nie porównuj bodów do majtek bo to głupie, czy Twoje dziecko jak już przestanie nosić pampersy to nie będzie nosiło majtek tylko na gołą pupę zalożysz mu body? Chyba body nie zastępują majtek. Więc to chyba głupie porównanie. Jak narazie pampers zastępuje majtki i na to zakładam rajstopki a potem body. Ogólnie nie podoba mi się jak bluzka jest włożona w spodnie a jak założe rajstopki na body to tak to właśnie wygląda, a moje dziecko po domu chodzi właśnie tylko w bodach i rajstopkach. -- Moja Juleczka Odpowiedz Link Zgłoś
dragon_fruit Re: body na rajstopki czy na odwrót? 21.12.06, 15:28 chodzi w BODACH hehehehe -- Milenka Odpowiedz Link Zgłoś
iza813 Re: body na rajstopki czy na odwrót? 21.12.06, 09:02 Co.za.glupie.pytanie.Oczywiscie.ze.rajstopki,sie.naklada.na.body.a.nie.na.odwrot Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkamodras Re: body na rajstopki czy na odwrót? 21.12.06, 11:32 Jak wynika z powyższej korespondencji nie dla wszystkich jest to takie oczywiste jak dla Ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
ulcia111 Re: body na rajstopki czy na odwrót? 21.12.06, 09:08 u nas rajstopki na body Odpowiedz Link Zgłoś
kiniamum Re: body na rajstopki czy na odwrót? 21.12.06, 15:55 wiecie co?.... eeee.. bark slow... -- F O R U M D L A M A M "od dzisiaj nie wdaję się w żadne pyskówki..." Odpowiedz Link Zgłoś
hipopotamama Re: body na rajstopki czy na odwrót? 21.12.06, 16:23 LITOŚCI! -- Anielka mówi łuaghhh! Odpowiedz Link Zgłoś
mooh :)))))) 21.12.06, 16:29 Wiedziałam, wiedziałam, wiedziałam !!!! Taki temat nie może przejść bez kłótni! -- METALLICA RULES Klusia 29.07.2005 Klusia ma już Odpowiedz Link Zgłoś
tina1234 Re: :)))))) 21.12.06, 16:39 No i ja właśnie nie rozumiem dlaczego. Napisałam jak ja robię i zostało to wydrwione i wyśmiane. -- Moja Juleczka Odpowiedz Link Zgłoś
dazzle Re: :)))))) 21.12.06, 16:40 zapodajmy tutaj jeszcze wyższość Świąt nad Świętami i rozpęta się afera... -- Opinię wyrażam. Własną. A co? Już zabronili? Odpowiedz Link Zgłoś
mooh Re: :)))))) 21.12.06, 16:42 Nie trzeba. Już jest wątek o kolczykach -- METALLICA RULES Klusia 29.07.2005 Klusia ma już Odpowiedz Link Zgłoś
dazzle Re: :)))))) 21.12.06, 16:44 Proponuję wątek "jakie kolczyki najlepsze dla córeczki na Święta BN, które są ważniejsze od Wielkanocy, tak, żeby pasowały do rajstop zakładanych pod body..." -- Opinię wyrażam. Własną. A co? Już zabronili? Odpowiedz Link Zgłoś
mooh Re: :)))))) 21.12.06, 16:47 Jak jeszcze uda Ci się wpleść coś o mamach_lulających_do_snu i ich wyższości nad mamami_nie _lulającymi_do snu, to będzie lepiej niż dobrze. -- METALLICA RULES Klusia 29.07.2005 Klusia ma już Odpowiedz Link Zgłoś
dazzle Re: :)))))) 21.12.06, 16:50 ale pod warunkiem, że lulają_do_snu_karmiąc_wyłącznie_piersią? -- Opinię wyrażam. Własną. A co? Już zabronili? Odpowiedz Link Zgłoś
dragon_fruit Re: :)))))) 21.12.06, 16:52 a lulające butelką są pod czy nad lulającymi cyckiem?)))) invicta1 -- Milenka Odpowiedz Link Zgłoś
mooh Re: :)))))) 21.12.06, 16:57 dragon_fruit napisała: > a lulające butelką są pod czy nad lulającymi cyckiem?)))) Też pytanie! Oczywiście, że POD! Dylemat powstaje, gdy karmiąca piersią nie lula, a karmiąca butleką owszem i to co najmniej 3 godziny każdego wieczoru. Wtedy to juz nie wiem, która jest fajniejsza. -- METALLICA RULES Klusia 29.07.2005 Klusia ma już Odpowiedz Link Zgłoś
dazzle Re: :)))))) 21.12.06, 16:59 wtedy dochodzi faktor rajstopek w Święta w sprzężeniu z kolczykami. Oczywiście w Święta BN, bo te drugie... ech! szkoda gadać... -- Opinię wyrażam. Własną. A co? Już zabronili? Odpowiedz Link Zgłoś
dragon_fruit Re: :)))))) 21.12.06, 17:01 no chyba czas zrobic mojej b o d y p i r s i n g))))) -- Milenka Odpowiedz Link Zgłoś
dazzle Re: :)))))) 21.12.06, 17:05 konieszszsznie! -- Opinię wyrażam. Własną. A co? Już zabronili? Odpowiedz Link Zgłoś
dazzle Re: :)))))) 21.12.06, 16:58 niooo, kochaniutka, czyżbyś za krótko tu przebywała, żeby nie wiedzieć? PP -- Opinię wyrażam. Własną. A co? Już zabronili? Odpowiedz Link Zgłoś
ania19771 juz dawno sie tak nie uśmiałam :-) 21.12.06, 17:03 porażka -- tickers.tickerfactory.com/ezt/d/4;51;32/st/20050304/e/Patryczek/dt/-6/k/1962/event.png Oliwia- Odpowiedz Link Zgłoś
dazzle porażka, że się uśmiałaś? 21.12.06, 17:04 a co - makijaż Ci na szwach popękał? -- Opinię wyrażam. Własną. A co? Już zabronili? Odpowiedz Link Zgłoś
dragon_fruit Re: porażka, że się uśmiałaś? 21.12.06, 17:05 ramiona podskakiwały -- Milenka Odpowiedz Link Zgłoś
ania19771 widać ze nie macie co robic!!!!!!!! 21.12.06, 17:06 totalne dno-zaśmiecające forum -- tickers.tickerfactory.com/ezt/d/4;51;32/st/20050304/e/Patryczek/dt/-6/k/1962/event.png Oliwia- Odpowiedz Link Zgłoś
dazzle Re: widać ze nie macie co robic!!!!!!!! 21.12.06, 17:08 fakt, nie mam. dziecko ma założone rajstopki, nieprzebite uszy i siedzi z nianią. A ja sobie siedzę i czytam. Między wierszami. O nietolerancji. -- Opinię wyrażam. Własną. A co? Już zabronili? Odpowiedz Link Zgłoś
ania19771 Re: widać ze nie macie co robic!!!!!!!! 21.12.06, 17:09 oj Mamuski Mamuśki-nie da sie Was nie lubić -- tickers.tickerfactory.com/ezt/d/4;51;32/st/20050304/e/Patryczek/dt/-6/k/1962/event.png Oliwia- Odpowiedz Link Zgłoś
molla7 Re: widać ze nie macie co robic!!!!!!!! 21.12.06, 21:07 powiem tak: o ja pie... znikam -- mOjA żYcIOwA pAsjA- ROzAlkA mOjA pApIErOwA pAsjA-OrIgAmI Odpowiedz Link Zgłoś
sineira Re: body na rajstopki czy na odwrót? 21.12.06, 21:14 Po wyśmianiu się życzliwie napiszę, że mój syn nosi rajstopki tylko na spacerze, są wówczas nałożone NA body i POD spodenki. Po domu chodzi w śpiochach, półśpiochach lub spodniach, założonych NA body, bez pośrednictwa rajstopek. -- Eryk (Mrówkiem zwany) oraz www.twierdza.neostrada.pl "Eryyyk!!!!!!! Nie bierz do buzi tych amonitów! One mają miliony lat!!!" (by my mom) Odpowiedz Link Zgłoś
magda_em25 Re: body na rajstopki czy na odwrót? 21.12.06, 21:21 a sobie zakladasz majtki na rajstopki ? -- Ksiezniczka Klaudia ma Odpowiedz Link Zgłoś
edycja_kopiuj_wklej Re: body na rajstopki czy na odwrót? 21.12.06, 21:33 No ja tam zakladam majtki pod rajstopy, ale jesli zakladam golf typu body to zapinam na rajstopach. A dziecku zakladam jak sie zalozy, raz tak, raz tak. A w zlobku to wiekszosc dzieciakow ma tylko body i rajstopki. Skarpetki pod spodenki sie nie sprawdzaja, bo zaraz sciaga, rajstopki i spodenki to za duzo. -- Zosia - Nika Odpowiedz Link Zgłoś
bartusia06 Re: body na rajstopki czy na odwrót? 21.12.06, 22:05 A ja zakładam body na rajstopki, i jestem pewna ze sie nic nie sciągnie. Tak mi wygodnie .I nie widze w tym problemu równiez dla innych. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
tina1234 Re: body na rajstopki czy na odwrót? 21.12.06, 22:44 No to zaraz Cię wyśmieją i wydrwią z Ciebie, ja też tak zakładam i już zostałam wyśmiana z tego powodu. -- Moja Juleczka Odpowiedz Link Zgłoś
molla7 Re: body na rajstopki czy na odwrót? 22.12.06, 08:12 tina1234 napisała: > No to zaraz Cię wyśmieją i wydrwią z Ciebie, ja też tak zakładam i już zostałam > > wyśmiana z tego powodu. bo ja wpadam się tu pośmiać. Bo śmieszniutkie jesteście -- mOjA żYcIOwA pAsjA- ROzAlkA mOjA pApIErOwA pAsjA-OrIgAmI Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe piękny wątek :-). Ja swojej nie wkładałam rajstop 22.12.06, 10:07 wcale, tylko pajace , więc nie doradzę Ale wątek piękny i ta piana z pyska u niektórych forumowiczek -- mam wszystko gdzieś Odpowiedz Link Zgłoś
niedzwiedzica_sousie Re: body na rajstopki czy na odwrót? 22.12.06, 10:09 śliczny wątek to i ja się wypowiem, bo podejrzewam, że to co napiszę będzie mogło być powodem następnej zażartej dyskusji, bowiem mam w domu bardzo niską temperaturę he he (tak 19-20 stopni) i ubieram dziecko następująco: pampers body rajstopki skarpetki spodnie kapcie bluza kamizelka dobre,nie? -- Z wiekiem szansa na miłość dozgonną wzrasta Odpowiedz Link Zgłoś
sineira Re: body na rajstopki czy na odwrót? 22.12.06, 10:25 Niedźwiedziczko, ależ to NIE JEST bardzo niska temperatura! To jest jak najbardziej prawidłowa, zdrowa temperatura. U mnie panuje właśnie taka, młody nosi body z długim rękawem i śpiocha lub spodenki, drugi "dyżurny" zestaw to body z krótkim, cienka bluzeczka z długim, skarpetki i spodnie. Wystarczy, że temperatura wzrośnie o 1 (słownie jeden) stopnień, a on już się poci! Bez żadnej złośliwości, ale na moje oko przegrzewasz dziecko. Ale to oczywiście kwestia przyzwyczajenia, no i stopnia ruchliwości dziecka. A wracając do rajstopek - Agnieszko, jeśli wolno doradzić, dla 6-tygodniowego dziecka rajstopki to chyba nie najlepsze rozwiązanie, bo trudno je założyć, a przecież takiego malucha przewija się bardzo często. Wydaje mi się, że lepsze byłyby śpiochy rozpinane w kroku lub ew. półśpiochy. -- Eryk (Mrówkiem zwany) oraz www.twierdza.neostrada.pl "Eryyyk!!!!!!! Nie bierz do buzi tych amonitów! One mają miliony lat!!!" (by my mom) Odpowiedz Link Zgłoś
dazzle hehe 22.12.06, 10:26 nie chciałam być pierwszą, która to napisze Niedźwiedzico, ale też uważam, że przegrzewasz i też uważam, że masz jak najbardziej normalną zdrową temperaturę w domu... -- Opinię wyrażam. Własną. A co? Już zabronili? Odpowiedz Link Zgłoś
niedzwiedzica_sousie Re: body na rajstopki czy na odwrót? 22.12.06, 10:33 sprawdziłam jeszcze raz - jest 18,5 stopnia. Stasiątko nigdy nie jest spocone. A skarpetki doradziła zakładać niania, bo mimo, że kapcie grube to stwierdziła, że ma chłodne stópki. A poza tym to jest straszna cwanizna, jak mu za cieplo to zrzuca kamizelkę he he -- Z wiekiem szansa na miłość dozgonną wzrasta Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurna Re: body na rajstopki czy na odwrót? 22.12.06, 11:20 a co powiecie na to by tak ubierac : najpierw rajstopki, pozniej body nastepnie spodenki i na to wszytko pampers ;DDD -- src="<a href="fotoforum.gazeta.pl/photo/9/rh/jc/0gn3/8rUL7m4SNRebCicWjB.jpg"" target="_blank">fotoforum.gazeta.pl/photo/9/rh/jc/0gn3/8rUL7m4SNRebCicWjB.jpg"</a> alt="Milesia juz zdrowiutka )" title="Milesia juz zdrowiutka )" /></a> Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: body na rajstopki czy na odwrót? 22.12.06, 11:33 źle: najpierw spodenki, na to rajstopki, na to body a na wszystko pampers -- mam wszystko gdzieś Odpowiedz Link Zgłoś
mmagi brawo pepe:-)))) 22.12.06, 20:36 -- "...związek z mężczyzną ma być wzbogaceniem życia,a nie jedynym jego sensem" Odpowiedz Link Zgłoś
molla7 Re: body na rajstopki czy na odwrót? 22.12.06, 22:30 > źle: najpierw spodenki, na to rajstopki, na to body a na wszystko pampers a majtki ? zapomniałyścvie o majtach, bo przecież body to nie bielizna dla niektórych. moja ma stringi jak jej zle to body zapne -- mOjA żYcIOwA pAsjA- ROzAlkA mOjA pApIErOwA pAsjA-OrIgAmI Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkamodras Re: body na rajstopki czy na odwrót? 27.12.06, 11:48 Rany, żeby tak banalnym pytaniem wzbudzic tyle emocji.... Narazic na ataki siebie i calkiem niewinne osoby postronne... Na marginesie dodam, że Antek (tak jak sugerowala Sineira) ma dziwny zdrowy heteroseksualny wstręt do rajstopek w jakiejkolwiek konfiguracji. Po prostu nie chce być (na razie?) chlopakiem w rajtuzach. A szkoda. Tyle już o nich wiem... Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: body na rajstopki czy na odwrót? 27.12.06, 12:08 a moja miała jaki stosunek do rajstopek, skoro też ich jej nie wkładałam? Wolałam pajece, bo wygodniejsze?! -- zamienię teściową na psa, może być wściekły Odpowiedz Link Zgłoś
krustynka Co zamiast rajstop? 27.12.06, 13:41 No wlasnie! Co mozna ubrac synkowi pod spodenki jesli ma się organiczny wstret do tfu! rajstopek? Czy sa jakies mikrokalesonki albo co? Syn ma 4 miesiace i w spiochach wystepuje tylko kiedy spi (jesli wszystkie pizamy sa brudne). Po domu, na spacer, do znajomych tylko normalne ubrania w wersji mikro. Jednak jesli zrobi sie zimno to pod te spodnie trzeba bedzie cos zalozyc (narazie sprawe rozwiazuje kombinezon lub koc w wozku). Tylko co? Wiecie o jakims wynalazku? Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: Co zamiast rajstop? 27.12.06, 13:43 takiemu malemu to chyba spioszki mozna moj syn jest wyjatkowo olewatorski jezeli chodzi o ubranie, nie przeszkadzaja mu ani rajtuzy, ani kolniezyki, ani wiazania pod szyja.Pewnie sukienka koronkowa tez bym nie przeszkadzala) -- Nasze Szczęście Mateusz Aleksander, ur 30.01.2005, godz.14.00 Matus ma... Odpowiedz Link Zgłoś
krustynka Re: Co zamiast rajstop? 27.12.06, 14:02 Nie w tym rzecz niestety: mlody by to pewnie łyknal jak pelikan - wszystko mu jedno ale mnie nie! Tatus twierdzi bez ogrodek ze rajstopy sa dla bab (niestety rowniez nie podaje alternatywy), a ubieranie spiochow (a takze rzeczonych rajstop) pod spodnie idac w odwiedziny do znajomych to ponad moje estetyczne sily. Taka fobia i tyle. Staram sie znalezc rozwiazanie ale powoli zczynam watpic w jego istnienie... Chyba tylko dodatkowy koc na nogi. Moj syn jest jeszcze malutki ale bylam ostatnio ze znajoma odebrac jej malucha ze złobka i az zmartwialam widzac stadko dzieciakow biegajacych w ubraniach jednakowo przepieknych - rajstopach wlasnie... Ja jako dziecko ich nienawidzilam, chlopcy podejrzewam nienawidza ich w dwojnasob... Jak moj pojdzie to onej instytucji to chyba bede go po prostu przebierac- usuwac ohydna czesc garderoby spod normalnych spodni i zakladac z powrotem przed wyjsciem do domu. Moze jestem walnieta, ale traktuje swoje dziecko jak malego czlowieka i nie uwazam ze to wszystko jedno jak wyglada (bez zadnych przytykow osobistych to napisalam, po prostu staram sie sama zrozumiec swoja fobie rajstopowa . Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: Co zamiast rajstop? 27.12.06, 14:26 Krustynka, ja Cie rozumiem.Ja nie mam fobii rajstopowej, choc nie jest to moja ulubiona czesc garderoby.Moim zdaniem rajstopki i tak sa lepsze niz spioszki, ktore zdzierzylam li i tylko przez pierwszy m-c zycia mojego syna.Potem poszly precz!Ale to byla wiosna i lato wiec na dodatkowe ocieplenie przyszedl czas jak Mateusz mial blisko rok.I byly to rajstopki.Miekkie, cieple, delikatne, niegryzace.I powiem Ci ze wygladal w nich uroczo i slodko, jak tyci przedszkolaczek tak, wciaz te skojarzenia :przedszkole=rajstopki.We wrzesniu moj syn poszedl do zlobka i zakladam mu pod spodnie rajstopki, w zlobku przebieram na spodenki dresowe.Przynam Ci ze jest jedynym dzieckiem w jego grupie, ktore nie biega w rajstopkach.Dla mnie to tez estetyczny zgrzyt i juz. Jednak o ile w wieku 4m-cy alternatywa moga byc spioszki, o tyle u dwulatka raczej nie ma innego wyboru.Kalesonek nie zdzierze, o niebo wole rajtuzki. Kup jedne slodkie rajstopki, zaloz malemu, na to spodenki i nie bedzie tego ani Ty ogladac ani tatus dziecka, a malemu nie bedzie zimno i na pewno o wiele przyjemniej przy cialku. A tatus niech sobie sam marznie i nie nosi kalesonow, maly facecik musi miec cieplutko -- Nasze Szczęście Mateusz Aleksander, ur 30.01.2005, godz.14.00 Matus ma... Odpowiedz Link Zgłoś
mira_zet Re: Co zamiast rajstop? 27.12.06, 14:31 droga Krustynko, coś mi sie wydaje że twoj problem bardzo odbiega od tematu pierszeństwa body nad rajstopami lub odwrotnie. czy urodzilas dziecko dla zaspokajania wlasnego poczucia estetyki??? co z tego ze rajstopki nie są przez ciebie mile widziane? przeciez twoje dziecko nie chodzi po wybiegu dla modeli, prawda? nie rozumiem doprawdy tego typu dylematów. dziecko mojej bratowej calymi dniami biega w rejstopkach podciągnietych pod pachy i wcale nie wyglada na nieszczęsliwe. p.s. body ma pod rajstopami ps 2 jesli rajstopy dzieciece tak drecza twój wyrafinowany smak, co robisz z całą resztą dziecinnej odzieży - kicz, psychodeliczne kolory i wzory oraz idiotyczne misie i kaczuszki? Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: Co zamiast rajstop? 27.12.06, 14:36 mysle, ze to chodzi raczej o to,ze skoro sama nie chodze z rajstopami podciagnietymi pod pachy, to dlaczego mam tak dziecko ubierac?Skoro ubierajac siebie zwracam uwage na kolory i ogolnie rzecz ujmujac -estetyke,to dlaczego mam tego nie robic ubierajac dziecko.W dzisiejszych czasach mozna ubrac dziecko slicznie i praktycznie jednoczesnie, czemu nie korzystac z tych dobrodziejstw?:- ) tylko jeszcze nikt nie wymyslil czym zastapic rajstopki, wobec tego zakladam je synowi pod spodenki bez gadania i juz. -- Nasze Szczęście Mateusz Aleksander, ur 30.01.2005, godz.14.00 Matus ma... Odpowiedz Link Zgłoś
krustynka Re: Co zamiast rajstop? 27.12.06, 15:09 Dzieki za odpowiedzi Jesli nie ma alternatywy to przelkne szkaradzienstwo i tyle,jako docieplenie w czasie zimy, ale na pewno nie jako czesc garderoby "po domu" czy tez "po przedszkolu". Skoro jest taki wybor wsrod ciuszkow dla dzieciakow to nie widze powodu zeby z tego wyboru nie korzystac i nie ubierac dziecka tak jak sie to rodzicom podoba. Jak podrosnie i bedzie sie domagal zalozenia rajstop na kazda okazje to sie zastanowie Post moj mial jedynie na celu zorientowanie sie w istniejacych opcjach, ktore jak widac nie zawieraja niczego o czym bym nie wiedziala. Bede musiala wiec wsrod nich wybrac i tyle. Co doskonale zrozumiala Mmala6, a Ty Miro nie. Rozne sa powody rodzenia dzieci, moj byl zgola rozny od Twoich sugestii, ale nie znaczy to ze nie nalezy dbac o wyglad wlasnych dzieci. Ubieranie syna zaspokaja owszem moje poczucie estetyki wzgledem niego, ale wierze ze rowniez ze jego wlasne tez. Moze nie teraz, bo jest za maly, ale dzieci szybko rosna i uwazam ze nie bedzie mi mial tego za zle, a wrecz przeciwnie. Odpowiedz Link Zgłoś
mira_zet Re: Co zamiast rajstop? 27.12.06, 15:20 szkaradzieństwem sa również rajstopy, rajtuzy, kalesony i wszelkiego autoramentu getry, nawet sportowe, na nogach doroslego faceta, nieprawdaż? Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: Co zamiast rajstop? 27.12.06, 15:21 prawdaz!! -- Nasze Szczęście Mateusz Aleksander, ur 30.01.2005, godz.14.00 Matus ma... Odpowiedz Link Zgłoś
krustynka Re: Co zamiast rajstop? 27.12.06, 15:23 Ale chwala bogu nie chodzi w nich po domu, przynajmniej moj... Moze u Ciebie jest inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkamodras Re: Co zamiast rajstop? 27.12.06, 15:37 Czy ja wiem, mnie się takie obcisłe ciemne getry nawet podobają... Bardziej mnie dziwi jak oni mogą wytrzymać w samych skarpetach pod spodniami jak jest np minus 15. Odpowiedz Link Zgłoś
krustynka Re: Co zamiast rajstop? 27.12.06, 15:42 Hmmm i tym sposobem udalo sie zmienic temat dyskusji Odpowiedz Link Zgłoś
Popularne wątki Podliczyłam koszty utrzymania syna na studiach. To aż 3000 zł! Kogo na to stać? Forum: emama Chętnie będzie się ze mną spotykał co jakiś czas na seks, ale związku ze mną nie widzi. Forum: emama REKLAMA Osoby po 40tce zaczynające karierę w nowym zawodzie. Czy to ma sens? Forum: emama Moja mega toksyczna matka umyśliła sobie, że na starość zamieszka ze mną. Forum: emama Czuję się stara i zdaję sobie sprawę, że na wszystko robi się za późno. Czy to życiowa porażka? Forum: emama