lilka11333 04.07.07, 09:45 Czy spotkałyście sie z przypadkiem, ze dziecko używające leżaczka mialo skrzywienie kręgosłupa?pytam bo dosc czesto uzywam,a nie chce córce zaszkodzić. -- Lilusia 8 luty 2007 r. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
3aloczki Re: Leżaczek a skrzywienie kręgosłupa? 04.07.07, 10:48 ja miałam taki problem, bo od wczoraj nie jest problemem... a konkretnie: mały w leżaczku jest karmiony i czasem w nim leży jak muszę coś zrobić i mieć go koło siebie, układa mi się w nim skrzywiając na jego prawą stronę, w foteliku samochodowym też leci na prawą stronę. martwiłam się czy mu tym leżeniem kiedyś dłuższym nie zaszkodziłam ale byłam wczoraj u neurologa (mały rozwija się super dobrze ale chciałam to fachowo sprawdzić i właśnie o ten kręgosłup zapytać) i lekarka powiedziała, że nie mam się czym martwić, jak mały leży na płasko czy jest podnoszony to kręgosłup układa się prawidłowo więc jest ok. dzieciaki takie małe mają bardzo jeszcze słabe i giętkie kręgosłupy więc po prostu tak się układają więc nie ma się czym martwić pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
lilka11333 Re: Leżaczek a skrzywienie kręgosłupa? 04.07.07, 11:29 Dzięki, no tak, fachowa opinia zawsze uspokaja, moja mala w sumie siedzi dość prosto w leżaczku, ale nie wiem czy przypadkiem nie przeginam i za dlugo tam nie siedzi, na wszelki wypadek ograniczę leżaczek, pozdrawiam -- Lilusia 8 luty 2007 r. Odpowiedz Link Zgłoś
olazur Re: Leżaczek a skrzywienie kręgosłupa? 10.07.07, 20:23 moja tez uwielbia leżaczek bo ma tam pałąk z zabawkami itez mi czasem chodzą takie myśli po głowie. Ale skoro garnie sie juz do siedzenia to znaczy że kręgosłupik ma juz dość mocny. Odpowiedz Link Zgłoś
ziena77 Re: Leżaczek a skrzywienie kręgosłupa? 11.07.07, 11:37 No to ja Wam Laski podrzucę taką stronkę. Kiedyś któraś ją podawała. Warto ją przeczytać. Do mnie bardzo przemawia. Ograniczyłam leżaczek do minimum. vojta.com.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=46&Itemid=33 Odpowiedz Link Zgłoś
Popularne wątki Podliczyłam koszty utrzymania syna na studiach. To aż 3000 zł! Kogo na to stać? Forum: emama Chętnie będzie się ze mną spotykał co jakiś czas na seks, ale związku ze mną nie widzi. Forum: emama REKLAMA Osoby po 40tce zaczynające karierę w nowym zawodzie. Czy to ma sens? Forum: emama Moja mega toksyczna matka umyśliła sobie, że na starość zamieszka ze mną. Forum: emama Czuję się stara i zdaję sobie sprawę, że na wszystko robi się za późno. Czy to życiowa porażka? Forum: emama