Gazeta.pl   Forum   eDziecko   edziecko   Wychowanie   Zerówka czy pierwsza klasa?

Komentarze do artykułu

Zerówka czy pierwsza klasa?

Rodzice sześciolatków przeżywają dylemat iście hamletowski: posłać dziecko do pierwszej klasy czy nie? Czy maluch dojrzał już do szkoły? A może w zerówce będziesię nudził? Jak podjąć właściwą decyzję?

Zerówka czy pierwsza klasa?

Autor: dwa.kaczory 18.03.10, 06:18
Decyzja jest do rodziców, ale ja w zeszłym roku posłałam moją małą do szkoły rok wcześniej i jestem zadowolona, mała zaczynając szkołę pisałam kilka liter wielkości pół strony, teraz piszę piękne równe literki i nigdy z nią nie siedziałam przy lekcjach, odrabia je sama i chętnie ja tylko sprawdzam, coraz fajnie jej idzie czytanie, do niczego jej nie musze zmuszać. Sama jest zadowolona, że jest w szkole. Tylko tak, nasza szkoła jest bardzo dobrze dostosowana dla 6-latków, oddzielona od reszty szkoły 5 razy dziennie posiłki, zero dzwonków ile dają rady tyle trwa lekcja, ma mnóstwo dodatkowych zajęć od informatycznych poprzez robótki ręczne. Zauważyłam jedno, że dojrzała szybciej, tzn. sądzę, że jakby była w przedszkolu, to byłaby jeszcze taka beztroska, a tu już musi walczyć "o swoje".
To czy rodzic jest gotów posłać dziecko do szkoły jest sprawą indywidualną i musi być przemyślana.
Ja nie żałujęsmile
Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane
Poleć tę wypowiedź znajomemu
  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne
Pokaż wszystkie

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Ostatnio odwiedzane wątki

Zaloguj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.