Gazeta.pl   Forum   eDziecko   edziecko   Wychowanie   6-cio latki do przedszkola

Komentarze do artykułu

1. września. Czy Twoje dziecko jest gotowe do szkoły?

W tym roku po raz pierwszy część sześciolatków zapakuje tornister i zamiast do przedszkola ruszy do szkoły. Czy one i ich starsi koledzy są na to gotowi? Sprawdźcie dojrzałość szkolną Waszych dzieci i zobaczcie, jak możecie ją rozwinąć.

6-cio latki do przedszkola

Autor: oskakasia 31.05.11, 10:19

Każdemu dziecku rodzice powinni poświęcać dużo uwagi i czasu, rozwijać jego zaintersowania i wspierać w poznawaniu świata.
Niestety nie wszystkie umiejętności da się jednak wyćwiczyć. Zaintersowanych odsyłam na strony poświęcone sześciolatkom w szkołach.
Ja jestem przeciwna posyłaniu dzieci 6-cio letnich do szkół. Jeżeli nic się nie zmieni mój syn pójdzie do szkoły w wieku 5 lat i 9 m-cy (ur. listopad 2006). Razem z nim w piewrwszej kalsie znajdą się dzieci prawie 8-mio letnie (ur. np styczeń 2005). NIe trzeba być specjalistą by zauważyć róznice rozwojowe między takimi dziećmi.
Zbieram więc podpisy bo może jeszcze uda się zmienić przepisy i wycofać chorą ustawę zanim 350 000 sześciolatków znajdzie się w przepełnionych szkołach. Szkołach, które w ogromnej większości nie są przygotowane na tak małe dzieci.
Pozdrawiam
zainteresowanych odsyłam na strony
ratujmaluchy i rzecznikrodzicow
Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane
Poleć tę wypowiedź znajomemu
  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne
Pokaż wszystkie

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Ostatnio odwiedzane wątki

Zaloguj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.