Gazeta.pl   Forum   eDziecko   edziecko   Wychowanie   Moja córka nikogo nie lubi

Moja córka nikogo nie lubi

Autor: mamba1234 22.09.11, 11:43
Ma 9 lat i starszą (13 lat) siostrę, której też nie lubi! Z niczego nie jest zadowolona, no ewentualnie kiedy dostanie coś, czego bardzo chciała, cieszy się z pół godziny. Jest złośliwa, krnąbrna. Nawet w szkole! Ale to, co mną wstrząsnęło, to odkrycie w archiwum Jej rozmów, które musiałam przejrzeć o wczorajszej "awanturze" z koleżankami, które oskarżała o coś, co sama zrobiła. I koleżanki miały rację, Ona mnie okłamała. Słów, jakich tam używała nie da się bez wstydu przytoczyć. Nawet nie wiedziałam, że takie zna.
Jest zdolna, nawet bardzo, ale Jej zachowanie kładzie cień nawet i na to. Nikt Jej nie lubi, wszyscy unikają, a Ona przez to jest jeszcze bardziej złośliwa. Nie pomagają rozmowy, nakazy i zakazy. Nagrody też nie (te zasłużone). I kłamie, kłamie bez końca.
A starsza córka jest Jej przeciwieństwem, czasami za spokojna wink
Jak mam to ugryźć, szukać psychologa? Wiem, że na pewno muszę poświęcać dziewczynom więcej czasu, bo tu widzę duuuże braki i to sobie wyrzucam. Czasami myślę, że ona po prostu jest... złym człowiekiem sad Nie chciałabym tak myśleć.
Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane
Poleć tę wypowiedź znajomemu
  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne
Pokaż wszystkie

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Ostatnio odwiedzane wątki

Zaloguj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.