Gość edziecko: Ewka
IP: *.*
23.10.02, 21:15
Dziewczyny! Bardzo sie martwię moim 6 letnim synkiem.Pawelek w zerówce( aktualnie) nie może się skupic, ciągle o czyms zapomina, jest rozkojarzony, nie pamięta o pracach domowych, co Pani mówiła. W innych sytuacjach domowych również jest taki zapominalski. Podam maly przyklad...prosze go,zeby umył ręce przed jedzeniem. Idzie do łazienki-ale robi siusiu i wraca z nieumutymi rączkami. Takie przypadki zdarzają się notorycznie. We wszystkich dziedzinach życia.Dodam,ze Pawel jest bardzo bystrym i energicznym dzieckiem. Ma niezly temperament i strasznie szybko wszystko go nudzi. Do tego wszystkiego zauwazyłam z przerazeniem,ze ma typowe objawy podczas pisania literek. Typowe...dla dyslektykow. WSiem, bo sama jestem dyslektykiem, dysortografem. Moj ojciec, 2 wujow i rodzenstwo cioteczne rowniez...!

To chyba rodzinne-nie da sie ukryc.A co robi mój sześciolatek?Na razie sa to niewinne objawy- tzn. pisze od prawej do lewej, literki pisze jak w lustrzanym odbiciu, zapomina literek w wyrazach, nie ,,slyszy" pewnych elementów. Zalamalam się jak to zobaczylam! Pawel bardzo szybko do wszystkiego traci zapal, nudzi go wszystko , a nieustannie potrzeuje nowych wrażeń.Jestem juz tym zmęczona i boję się co będzie jak pójdzie do szkoły?!

Jeśli macie podabne doświadczenia-poradźcie co robić? Gdzie szukać ratunku? Są jakieś poradnie, czy lekarze?Pozdrawiam, Ewka.