• drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
Dodaj do ulubionych

żelazo- w jakich produktach jest go najwięcej?

  • 23.01.09, 18:46
    Bardzo proszę powiedzcie mi które produkty są bogate w żelazo. Córka
    miała początki anemii lekarz przepisał jej FERRUM LEK, dziś
    odebrałam kontrolne wyniki, jest już lepiej ale wynik w dolnej
    granicy normy. Gdzie szukać żelaza, poradźcie proszę!
    Edytor zaawansowany
    • 23.01.09, 18:59
      zielone warzywa, duzo w groszku. Zelazo wchłanai sie dobrze w obecności vit C-
      osobiście polecam naturalną,ale taka jako suplement ciężko znaleźć.
    • 23.01.09, 19:06
      Szpinak, sałata, buraki i wszelkie czerwone warzywa, sok z pokrzywy.
      Ferrum lek może być kiepsko przyswajalny jak te wszystkie
      syntetyczne suplementy. Żelazo z jedzenia też jest kiepsko
      wchłanialne ( inaczej wszystcy już byśmy je przedawkowali ).
      Być może córka ma problemy z jego wchłanianiem, ale oczywiście nie
      koniecznie ! ( jest takie schorzenie, nie pamietam nazwy ).
      Sama mam kłapot z żelazem przejściowy , polecam AMWAY NUTRILITE
      ŻELAZO lub Iron Complex - żelazo firmy NOW, są 100% wchłaniane no i
      brak skutków ubocznych, nadmiar żelaza wydala organizm
      --
      http://www.tik-tak.pl/m.linijka.i.184.jpg

      A Marysia już duża dziewczynka ...
      • 24.01.09, 09:11
        Ferrum lek może być kiepsko przyswajalny jak te wszystkie
        > syntetyczne suplementy.

        Zgadzam się, wystarczy ze wpiszesz w google chemiczny symbol tego preparatu i
        poczytaszuncertain Ja w ten sposób ferrum odstawiłam. Lepiej znależc cos naturalnego,
        Amway faktycznie ma dobre produkty (wbrew swojej opinii hehe)
    • 23.01.09, 19:46
      Suszone morele. naprawdę rewelacja. Córka z duża anemia miała kłopoty po
      przyjmowaniu leków, ciemne zęby, zatwardzenia, bóle brzucha. Po pól roku
      podawania suszonych moreli wyniki wróciły do normy. Jadła 3-4szt dziennie.
      --
      Różne drogi dla różnych ludzi
    • 23.01.09, 23:47
      - żółtko jaja, ale nie takie z marketu, polecam od gospodarza, jeśli to możliwe
      - czerwone mięso, wątróbka
      - Wspomagająco brokuły i inne zielone warzywa (kwas foliowy)
      - potraw z dużą zawartością żelaza nie łączyć z wapniem
      - łączyć wit.C z żelazem
  • Powiadamiaj o nowych wpisach

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Zaloguj się

Nie pamiętasz hasła lub loginu ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.