Re: Co uczula? Dodaj do ulubionych


A po co gluten??
Skoro to były testy płatkowe, to reakcja może być bardzo opóźniona i na dodatek zupełnie nie widoczna, a skutek tego zobaczysz dopiero wtedy, gdy wybuchnie nagle jakaś poważna choroba - zapalenie kłębuszków nerkowych, zapalenie stawów, wątroby...

Ale jeśli koniecznie chcesz, to zacznij od owsa, a nie pod pszenicy, jaka by ona nie była.

Jeśli dziecko je bez problemów kapustę, to może też pewnie jeść kalafiora, brokuła, brukselkę i wszystkie inne kapusty, oraz rzodkiewkę.
A jeśli je buraki, to i szpinak, i quinoa nie powinny szkodzić.
Jeśli je kaszę krakowską, to i zwykła białą gryczaną i paloną też możesz dawać.
Jeśli je dynię , to i cukinia, ogórki, arbuz, melon, pestki z dyni, też się powinny nadawać.
A jeśli je czarne jagody, to i borówki amerykańskie, borówki brusznice i żurawina tez nie powinny szkodzić.

Kukurydzę też wprowadź, batata, szparagi, sałatę, pieczarki, boczniaki, słonecznik, figi, daktyle, siemię lniane, sezam, kokosa, rybę.

Przeczytaj całą dyskusję
  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Zaloguj się

Nie pamiętasz hasła lub loginu ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.