Bądź świadoma i bezpieczna w ciąży! Moja Ciąża z eDziecko.pl

     

Buleczki ryzowe Dodaj do ulubionych


500g ryzu
350ml wody mineralnej
1 lyzeczka soli
1/2 kostki drozdzy
50g masla

Polowe ryzu mielic na gruba make, druga polowe na drobna make. Obie czesci
mieszac z sola. Drozdzy ropuscic w cieplej wodzie, mieszac z makami i maslem.
Zostawic na wyrosniecie w temp. pokojowej ok 20 minut. Ponownie ugniatac,
formowac buleczki, polozyc na natluszczona blache. Zostawic 15 minut na
wyrosniecie, pod przykryciem. Potem ostrym nozem zrobic krzyzyk do glebokosci 1
cm. Blache wstawic do nagrzanego piekarnika, piec 15 minut przy 225 stopni,
potem kolejne 15 minut przy 175 minut.Nalezy piec bez wentylatora.
Przeczytaj całą dyskusję
  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Zaloguj się

Nie pamiętasz hasła lub loginu ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.