Dodaj do ulubionych

Koncentrat lub przecier pomidorowy

04.04.07, 08:47
W takim zwyklym koncentracie - czy to sa same pomidory, czy ktos moze slyszal,
zeby cos dodawali ?

Edytor zaawansowany
  • patyska 04.04.07, 09:08
    chyba same pomidory. ale ja nie ufam takim przecierom, oczyma wyobrazni wink widze jakosc pomidorow, z
    ktorych ten przecier powstal i... bleee, nie moge. sama robie przeciery.
    --
    zona wierszoklety, matka wierszoplety
  • kerstink 04.04.07, 09:12
    Robisz je latem na caly rok ? Czy robisz na biezaco z 'dobrych' pomidorow ?
    Mowisz, ze kupiony moze byc ze splesnialych, jak soki jablkowe ?
  • amra1 04.04.07, 15:48
    Moja córka nie toleruje (lub nie tolerowała, ale jakoś nie mam ochoty
    przeprowadzać testu) koncentratu pomidorowego. Zupa lub sos zrobiony na
    koncentracie powodował mega wysypkę na drugi dzień od zjedzenia (3 krotna próba
    z koncentratami różnych firm - na pewno Pudliszki i Łowicz).
    Natomiast przeciery pomidorowe (w kartonikach) oraz pomidory z puszki lub
    surowe toleruje bez żadnych nieporządanych objawów.
    Moim skromnym zdaniem w koncentratach "coś" jest, ale nie wiem co, bo tematu
    nie zgłębiałam.
    Pozdrawiam
    Asia

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.