23.07.04, 19:12
Drogie dziewczyny ratunku jak zrobić gazpacho szybko i nieskomplikowanie bo
orłem kuchennym nie jestem
Obserwuj wątek
    • vatandas Re: gazpacho 27.07.04, 11:18
      znalazlam w sieci taki przepis, mam nadzieje, ze autorka nie obrazi sie, ze
      kopiuje smile sama jeszcze nie robilam, ale nie wyglada na skomplikowany:


      GAZPACHO (chłodnik pomidorowy)

      1 kg pomidorów,
      1 papryka żółta,
      1 papryka czerwona,
      1 papryka zielona,
      1 ogórek,
      1 cebula,
      2 ząbki czosnku,
      2 łyżki octu winnego lub soku cytrynowego,
      4 łyżki oliwy,
      500 ml zimnej, przegotowanej wody,
      sól, pieprz,
      kostki lodu.

      1.Jarzyny dokładnie umyć. Pomidory sparzyć wrzątkiem, zdjąć skórkę, usunąć
      pestki. Pokroić w kostkę. Z obranego ogórka usunąć pestki. Pokroić w kostkę.
      2.Cebule obrać, opłukać, drobno posiekać. Papryki oczyścić z nasion, pokroić w
      kostkę. Czosnek obrać, rozetrzeć.
      3.Pomidory, cebule, czosnek i polowe papryk zmiksować z octem, oliwa . Nie
      solić.
      4.Szczelnie przykryć, wstawić do lodówki co najmniej na 2 godz.
      5.Pozostałe pokrojone papryki i ogórek przełożyć do miseczki, również wstawić
      do lodówki.
      6.Przed podaniem doprawić solą i pieprzem. Wrzucić kilka kostek lodu. Gazpacho
      musi być bardzo zimne. Na talerzach ułożyć pokrojone papryki, ogórek i wlać
      gazpacho

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka