Dodaj do ulubionych

jak robicie bigos?

IP: *.* 30.11.01, 00:10
Czy np. dodajecie biala kapuste czy tylko z samej kwasnej ?czekam na rady :hello:
Edytor zaawansowany
  • Gość edziecko: guest IP: *.* 30.11.01, 08:38
    Witam Cię!Ja robię bigos w najróżniejszej postaci.Raz robię tylko z białej kapusty i do tego kiełbaska(po mojemu to kapusta ,nie bigos).inny raze z samej kiszonej ale najleprzy jest (dla mnie)z kiszonej kapusty,trochę białej,do tego usmażone na pikantnie pokrojone mięsko,kiełbaska,no i do tego grzybki,dużo koncentratu.Poprostu PYCHOTA.Pozdrowienia.Kuki
  • Gość edziecko: guest IP: *.* 30.11.01, 08:54
    Ja robie tylko z kwaszonej kapusty, ale najpierw ja zlewam wodą, parzę prze chwilę i odlewam tą pierwszą wode, jak kapusta jest bardzo kwaśna to robie tak nawet dwa razy. Proporcje sa takie, że tyle ile kapusty tyle mięsa i kiełbasy (najlepiej równych gatunków, mięso gotuję a kiełbaske podsmażam z czosnkiem). Do gotującej sie samej kapusty dodaje vegetę, liśc laurowy, ziele angielskie i namoczone grzybki. Potem mięso, na końcu koncentrat pomidorowy, paprykę ostrą i szklanke (lub pól - zależy od ilości bigosu) czerwonego wytrawnego wina. MMMMMMm.... Moim zdaniem i nie tylko moim taki jest najlepszy. SmacznegoSylwia
  • Gość edziecko: guest IP: *.* 30.11.01, 10:25
    Ja też robię pół na pół kwaśnej i białej. Jest wtedy łagodniejszy. Poza tym mięsko podsmażone - najlepiej karkówkę, grzybki, przyprawy i przecier pomidorowy.Polecam bardzo dobry!
  • Gość edziecko: guest IP: *.* 30.11.01, 11:32
    Dzieki :) A co z ta biala kapusta ? gotuje sie ja? i jak dlugo jesli tak... :hello:
  • Gość edziecko: guest IP: *.* 30.11.01, 19:54
    Dodam tylko, że ja jeszcze dodaje trochę cukru. Naprawdę daje to rewelacyjny smak. PozdrawiamKruszynka :D
  • Gość edziecko: Niesia IP: *.* 30.11.01, 21:09
    Kiszona kapusta, suszone grzyby, mięsko (pieczony schab, karkówka), wędlina (podsmażam), przecier pomidorowy (niekoniecznie), czerwone wino, suszone śliwki, trochę kminku, trochę przyprawy do bigosu Kamis.Nie przepadam za bigosem ze świeżą kapustą, którą wcześniej się gotuje i później dodaje do ugotowanej kiszonej kapusty. Pozdrawiam.Agnieszka

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka