Dodaj do ulubionych

Co na obiad dla teściów

28.11.06, 12:02
j/w coś szybkiego i prostego nie mam zamiaru siedziec przy garach.
Laseczki doradzcie coś.
Edytor zaawansowany
  • aniakuz1 28.11.06, 12:04
    muchomorki nie przejdą??
  • iwles 28.11.06, 12:05
    aniakuz1 napisała:

    > muchomorki nie przejdą??


    ukradłaś mi pomysł smilesmilesmile


    --
    Paweł

    Moje dziecko powiedziało wink
  • aniakuz1 28.11.06, 12:07
    o bardzo przepraszam, widocznie obie mamy "fajne" teściowe...
  • marghe_72 28.11.06, 12:08
    idź na jakieś kulinarne forum
    i poszperaj
    --
    Literówki to moja specjalność smile
  • arulo 28.11.06, 12:22
    Oj, ja Ci chyba nie doradze. U mnie cokolwiek ugotuje dla tesciow, to i tak
    ziemniaki sa najlepsze...crying
  • aniald1 28.11.06, 13:26
    zabeczka84 napisała:

    > fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,23138222,23138222.html
    > szybkie, tanie, efektowne i..... pyszne big_grinDD
    >
    > polecam ciasto francuskie z biedronki, rewelacyjnie sie do tego nadaje


    --
    Ania i moje Słoneczko - Julka (15.07.2003) smile))))
  • moofka 28.11.06, 12:25
    tescie tradycyjne?
  • marta76 28.11.06, 12:25
    zupa pomidorowa(nie ma jak tradycjawink)i piersi z kuraka potnij i pozawijaj w
    takie roladki.Do środka żółty ser.
    --
    Jestem,w podtekście
    mieszkam gdzieś,w przenośni chowam się.
  • justi54 28.11.06, 12:33
    Kupujesz po jednej puszce kukurydzy, zielonego groszku z marchewką, czerwonej
    fasolki dodajesz majonez i przyprawy plus zieloną pietruszke i koperek. Robisz
    schabowe w jajku i tartej bułce albo kupujesz panierkę (pełno ich teraz są
    nawet udziwnione)i masz obiad.
  • m.fiorella 28.11.06, 12:44
    muchomorki ?!
  • m.fiorella 28.11.06, 12:45
    eee nie czytałam wczesniejszych postow i ktos to juz zaproponowal...coz moze
    corhydron
  • mika_p 28.11.06, 23:05
    Masz na Mysli bebilon pepti 2, oczywiscie?
    Nie dosc, ze sraczkogenny ponoc, to jeszcze ohydny... oduczyłam sie odruchowego
    oblizywania palca jak mi sie dziecieca karma wyleje na ręke, nie mam w
    otoczeniu nic ohydniejszego niz ppepti.

    --
    Jestem Płocką Mamą i Kwietniową Mamą 2005
  • hratli 28.11.06, 12:54
    wg przepisu z forum: "do wody wrzucam jedną kostkę rosołową, trochę ketchupu
    (taniej wychodzi i efektywniej niż koncentrat, jeśli się weźmie ketchup z
    Lidla), makaron i jest pyszna pomidoróweczka, tylko doprawić Kucharkiem (Vegeta
    to drożyyyyyzna!)" smile))

    przepraszam, ale nie moglam sie oprzec big_grin
  • zaneta11113 28.11.06, 12:56
    Dziewczyny jesteście de besth chyba tak się pisze.Zagonie mojego do garów on
    sobie zaprosił rodziców.Ale na marginesie nie są wcale tacy źli. hhehehe
  • 19maj 28.11.06, 13:06
    suszone śliwki zalewamy wrzątkiem kilka cebul ( 2-3 ) kroimy w plasterki i
    podsmażamy przekładamy do rondla schab kroimy na kotlety lekko rozbijamy i
    doprawiamy solą i pieprzem obtaczamy w mące i podsmażamy potem przekładamy na
    cebulę, zalewamy wywarem ze śliwek(jak jest mało to dolewamy wody), śliwki
    rozgniatamy i też dodajemy , można dodać 2 łyżeczki cukru, i dusimy około
    25min.

    --
    Iza i Natalka
  • blou1 28.11.06, 13:07
  • melka_x 28.11.06, 13:45
    Bardzo proste, dość efektowne danie dla tradycjonalistów i mięsożerców, mimo że
    z wieprzowiny stosunkowo mało tłuste. Schab na 12h przed pieczeniem natrzeć
    marynatą z oliwy, majeranku, pieprzu (najlepiej świeżo zmielonego),
    rozgniecionego świeżego czosnku, rozgniecionych, drobno pokruszonych liści
    laurowych, najdrobniej jak się da posiekanej cebuli, bez soli (sól bezpośrednio
    przed pieczeniem, bo trzymane w niej dłużej mięso może trochę stwardnieć). Po
    12h wyjąć i szerokim, bardzo ostrym nożem zrobić poprzeczne nacięcie przez całą
    długość mięsa, rozciągnąć je trochę palcami i włożyc w nie suszone śliwki lekko
    obsypane majerankiem, śliwki upychać siłą dopóki się da. Lekko posolić, zawinąć
    w folię i włożyć do piekarnika na około 50 minut w 180 - 200C (orientacyjnie,
    stopień upieczenia zawsze trzeba sprawdzać). Na 15 minut przed wyjęciem
    rozwinąć wierzch z folii i włączyć górny nawiew, żeby mięso zrumienić.
    --
    DLACZEGO
  • zaneta11113 28.11.06, 17:00
    dzięki diewczyny sprubóje zrobić ten schab ze śliwkami zobaczymy jak mi wyjdzie.
  • karin.dsi 28.11.06, 18:40
    woda i suchy chleb....

    --
    Noszę rozmiar 36!
  • oxygen100 28.11.06, 23:26
    cokolwiek wzbogacone arszenikiem. Albo lepiej strychnia, agoni ajest bardziej
    drastycznatongue_outtongue_out
    --
    Im wyższy numer, tym gorszy w łóżku. Jednemu III (trzeciemu) nawet nie stawał
  • iza9919 29.11.06, 14:28
    ja proponuję roladę nadziewaną pawulonemsmile)

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.