Dodaj do ulubionych

Jak pieczecie schab ze śliwkami?

10.07.08, 18:23
W foli?W rękawie?
Ile ?Godzine czy 45minut?
Polewacie woda-oliwą w trakcie?A co-jesli jest on w naczyniu zaoodpornym plus
folia?
Bo właśnie mi się piecze i stąd tyle pytań.
Prooosze o odpowiedz bardziej doswiadczonych w temacie
--
Historia małej Emmy Marii
Emka smile
Emusia z posłańcemsmile!
Edytor zaawansowany
  • jodi20l 10.07.08, 18:28
    trochę za późno te pytania skoro już pieczesz ;p
  • arioso1 12.07.08, 21:07
    schab długości ok 20cm-przebijam na wylot, wkładam do miski i
    dodaje tak- miazdzony czosnek, suszone śliwki, delikat, papryke
    ostrą sól pieprz, dodaje oleju-wszystko mieszam-z powstałej papki
    wyławiam sliwki i wpycham je do dziury- następnie nacieram ta papką
    schab- po natarciu posypuje z wierzchu kminkiem i do lodówjki na dwa
    dni.Do brytfanki na dno wysciełam folia kłade schab-drugim kawałkiem
    nakrywam luzno-daje na środek piekarnika-NIE DOLEWAM WIĘCEJ OLEJU!!!
    wazne aby mięso bylo kruche i soczyste-pod tę brytfannę na sam spód
    pieca daje duzą metalową miske z osolona wodą ona paruje
    jednoczesnie utrzymuje wilgoć-pieke przewracając mięso ok 1,30-
    1,50-w zależności jak gruby schab-identycznie robie ze schabem z
    morelą.Istotne jest i to bardzo polecam aby spód pieca był zawsze
    posypany solą- grubo powoduje to ze zapachy sie nie mieszają i nie
    wychodzi intensywny zapach na dom a także jeśli coaś sie przypali
    to tego nie czuc-ja zasypuję dno pieca solą i raz w m miesiącu ją
    wymiatam i nasypuje nowej
    --
    fotoforum.gazeta.pl/u/arioso1.html

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.