• drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego

zamrażanie mięsa Dodaj do ulubionych

  • 22.07.09, 10:04
    Czy zamrożone mięsko mogę rozmrozić, ugotować, podzielić na porcje i ponownie
    zamrozić??
    --
    http://www.suwaczek.pl/cache/545e4b9c16.png
    Edytor zaawansowany
    • 22.07.09, 10:58
      możesz.

      ale tego ugotowanego,porcjowanego - jak już rozmrozisz - nie wolno zamrażać
      ponownie.



      --
      --------------------------------------------
      מה שלא הורג - מחשל
    • 22.07.09, 13:03
      Z mojej wiedzy wynika, że nigdy nie należy mrozić już raz rozmrożonego mięsa.
      Wydaje mi się, że obróbka termiczna w tym wypadku niczego nie zmienia. Najlepiej
      ugotować świeże mięso i potem zamrozić w porcjach. Eksperymentu z rozmrożonym
      nie polecam, szczególnie, jeśli ma to spożyć dziecko.
      --
      MamaClub.pl - nie tylko dla mam!
      • 22.07.09, 15:53
        z mojej wiedzy i wieloletniego doswiadczenia, a także wielu
        wypowiedzi innych mam na tym forum wnioskuję, ze mieso rozmrozone i
        później poddane obróbce termicznej mozna zamrażać bez obaw i żadnych
        skutków ubocznych. Obróbka termiczna ścina białka, płyny w mięsie a
        także je wyjaławia, warunkiem jest w miare szybkie schłodzenie
        ugotowanego produktu, poporcjowanie i włożenie do zamrażalnika. Nie
        powinno sie zamrazać ponownie surowego miesa i nie powinno sie
        ponownie mrozić tego, które zostało poddane obróbce termicznej i
        rozmrożone.
        --
        Podstawową umiejętnością, jaką powinien posiąść każdy człowiek, jest
        wdupiemanie, które polega na odróżnianiu rzeczy ważnych i takich, na
        które ma się wpływ, od badziewia czyli cudzych fanaberii (by kawka74)
        • 22.07.09, 19:24
          Szachula nie ma zupełnie racji.
          A koleżanka zielony_beret i babcia47 jak najbardziej.



          --

          http://s2.pierwszezabki.pl/016/0160499a0.png?4576
          • 22.07.09, 20:11
            Zgadzam się z Cafe_tee
            • 22.07.09, 22:14
              Aczkolwiek (uzupełnię) - jestem nadto ostrożna, ponieważ kiedyś bardzo mocno
              zatrułam się mięsem. Pewnie zanadto przesadzam, i wbrew teorii - takich
              zamrożeń-rozmrożeń po prostu nie robię. Pozdrawiam!
              --
              MamaClub.pl - nie tylko dla mam!
              • 23.07.09, 11:12
                Dzięki dziewczyny za odpowiedź.
                --
                http://www.suwaczek.pl/cache/545e4b9c16.png
          • 22.07.09, 22:12
            Fakt, biję się w piersi - zgadzam się z babcia47; przepraszam za wprowadzenie w
            błąd.
            --
            MamaClub.pl - nie tylko dla mam!
  • Powiadamiaj o nowych wpisach

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Zaloguj się

Nie pamiętasz hasła lub loginu ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.