Gazeta.pl   Forum   Regionalne   Lubuskie   Gorzów Wlkp.   Re: Skąd kolejki na poczcie?...

Komentarze do artykułu

Skąd kolejki na poczcie? Winny jest system

Długie kolejki na poczcie, jak w Gorzowie przy ul. Okólnej, to nie tylko wspomnienie z przeszłości. Dyrekcja twierdzi, że winny jest nowy system informatyczny, który pracownicy dopiero opanowują.

Re: Skąd kolejki na poczcie? Winny jest system

Autor: jonaszewski 02.09.10, 23:05
Dodaj do ulubionych zarchiwizowany
Monopol na przesyłki 50 g to fikcja - mam w domu stos blaszek i kilkanaście zeszycików 16-kartkowych, bo większość firm wysyłających mi rachunki przestawiła się już na żółciutką konkurencję.
Problemem jest to, co napisał ktoś niżej- dostarczenie listu do Pcimia Dolnego. Poczta Polska ma obowiązek to zrobić, choćby nawet listonosz miał popylać z jednym listem 20 km, natomiast żadna konkurencyjna firma tego nie musi. I tu leży przyczyna problemu - skąd ja mam wiedzieć, jeśli wcześniej w domu tego nie sprawdzę, czy moja przesyłka dotrze do adresata, czy też mieszka on w miejscowości przez konkurencję nieobsługiwaną?

Inna sprawa, że problemem Poczty jest zarządzanie. Jakoś inne firmy mogą np. naklejać na listy kody kreskowe i raz-dwa wczytywać je do systemu (a potem umożliwiać śledzenie przesyłek). Tymczasem pani na poczcie pracowicie za każdym razem wklepuje do komputera wszystkie dane przesyłki, co jest tragedią (po co im to, skoro w sortowni komputery i tak odczytują adres automatycznie?).
Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane
Poleć tę wypowiedź znajomemu
  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne
Pokaż wszystkie

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Ostatnio odwiedzane wątki

Zaloguj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.